En Sıcak Konular

Yeni kürtaj raporu Erdoğan'ın masasında

14 Kasım 2012 11:04 tsi
Erdoğan'ın karşı olduğu kürtajla ilgili aylardır sürdürülen çalışmalar sonuçlandı. Rapor Erdoğan'a sunuluyor. Bakın o raporda neler var.

"Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum!" Tartışma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözleriyle başlamıştı. Başbakan, konuyla ilgili yasal bir düzenleme yapılacağının aylar önce işte bu sözlerle haber vermişti. Ve o yasal düzenleme yapıldı.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı kürtaj raporu tamamlandı, Erdoğan'a sunuldu.

KÜRTAJ İÇİN YASAL SÜRE DEĞİŞMEDİ

Raporda, mevcut uygulamadıki üst sınır korundu ve 10 hafta olarak kaldı. Ensest ve tecavüz olaylarında belirlenen 21 haftalık kürtaj üst sınırı da olduğu gibi korundu.

Rapora göre devlet hastaneleri ve özel hastaneler gibi, özel poliklnikler de kürtaj konusunda çok sıkı bir denetime tabi tutulacak. Yasal süreyi aştığı halde kürtaj yaptığı belirlenen doktorlara 2 yıl hapis cezası verilecek ve bu ceza paraya çevrilemeyecek.

KADINLARA BEBEĞİN KALP ATIŞLARI DİNLETİLECEK

Rapora göre kürtaj olmaya karar veren kadınlara, neden kürtaj olmak istediklerine dair bir anket doldurtulacak. Ayrıca kürtajın zararları da hekimler tarafından anlatılacak. Bu kadınlara ayrıca bebeğin kalp atışları da dinletilerek kürtajdan vazgeçmeleri sağlanmaya çalışılacak.

Raporda kürtaj olma süreleriyle ilgili alt ve üst sınır olduğu gibi korunuyor. Açıklanan rapora göre mevcut 10 haftalık sınırında bir değişiklik yok. Kürtaj sadece tam teşekküllü hastanelerde yaptırılabilecek. Ayrıca, aile içi ensest olayları sonucundaki kürtaj olma sınırı da 21 hafta olarak aynen kaldı.

SEZARYEN HANGİ ŞARTLARDA YAPILABİLECEK?

Tasarıya göre, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryen ameliyatı ile yaptırılabilecek. Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.

TECAVÜZ SUÇUNA ÇOK AĞIR CEZA!

Taslağa, çocukların cinsel istismarıyla mücadeleye yönelik yasal düzenlemelerin bir bölümü de eklendi. Hali hazırda 3 yıldan 15 yıla kadar uzayan cinsel istismarda cezanın alt sınırı 15 yıl olarak belirlendi.

Var olan yasal uygulamalarda mağdur çocuğun ruh sağlığının Adli Tıp Kurumunca verilen raporla bozulduğunun ispatlanması durumunda alt sınırı 15 yıldan itibaren hapis cezası uygulanıyor.

Yeni taslakta ise 'ruh sağlığı bozulmuştur' kıstası tarihe karışıyor. İstismara uğrayan bir çocuğun 'gönül rızası', 'para karşılığı' gibi nedenlerle bu olaya maruz kalıp kalmadığına da bakılmaksızın cezaların 15 yıldan itibaren hesaplanması öngörülüyor. 

Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs