En Sıcak Konular

CHP ve MHP'li vekiller Arınç'ı topa tuttu

14 Kasım 2012 11:04 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin gensoru talebi reddilirken Genel Kurul'da ilginç diyaloglar yaşandı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''Terör ilk defa bu kadar çok dış ilişkilere endeksli hale gelmiştir. Oslo'da görüşmeler sürerken, askeri ve güvenlik operasyonları durdurulmuştur'' dedi.

Önerge sahibi olarak MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan söz aldı. ''Yalanda hayır yoktur'' hadisini hatırlatmak istediğini belirten Oğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ''Abdullah Öcalan ev hapsine çıkabilir'' dediğini iddia etti. Oğan, ''Ev hapsine çıkararak, Abdullah Öcalan'ın villasını TOKİ'ye mi yaptıracaksınız?'' diye sordu.

2002'de 6 şehidin olduğunu, ancak AK Parti Hükümetleri döneminde şehit sayısının arttığını öne süren Oğan, şu iddialarda bulundu:

''Her gün şehit haberleri gelir oldu. Bir Başbakan Yardımcısı'nın terör örgütüne akıl vermesi hayaldi, bugün gerçek oldu. 'İhtiyaç olursa yine görüşülür' diyordu sayın Arınç. Sizin hayatınız yalan olduğu için size neyi hatırlatalım, bilmiyorum. Sayın Başbakan Yardımcısı'nın kimlik üzerine yaptığı konuşmalar, terör örgütüne moral olmuştur. Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne verdiği destek de akıllardan çıkmış değil. Siz bütün konuşmalarınızda terör örgütüne destek veriyorsunuz. Terör örgütünün adeta moral kaynağı haline geldiniz. Mehmetçiğimiz bugün bu saatte bile terör örgütüyle mücadele halindedir.''

MHP grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 2001'de teröre verilen şehit olmadığını, 2002'de 6 askerin şehit düştüğünü belirterek, daha sonraki yıllarda şehit sayısının sürekli arttığını söyledi. Yeniçeri, ''Terör ilk defa bu kadar çok dış ilişkilere endeksli hale gelmiştir. Oslo'da görüşmeler sürerken, askeri ve güvenlik operasyonları durdurulmuştur. Terör olayı meydana gelmeden teröriste önleyici operasyon yapmak yasaklanmış ve üstü kapalı olarak bunların yapılmaması noktasında talimatlar verilmiştir'' iddialarında bulundu.

''AKP iktidara geldiği günden bu yana TSK mensuplarına sürek avı başlatmıştır'' ifadesini kullanan Yeniçeri, terörle mücadele etmiş pek çok subayın tutuklandığını öne sürdü. Yeniçeri, şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Bülent Arınç'ın yapmış olduğu konuşmalar, TSK'nın moralini bozarken, terör örgütüne de büyük bir moral vermektedir. Bölücü emellerine haklılık kazandırmaktadır. Darbe dönemlerinde getirilmiş yasakları bugün de varmış gibi göstermek kimin ekmeğine yağ sürmektedir? Sayın Arınç terörü sonlandırmayla genel af arasında bir ilişki kuruyor.''

-''Gözyaşları basit propaganda''-

CHP grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Aytun Çıray da 2002 Kasımında AK Parti'nin terörün neredeyse sıfırlandığı bir ülke devraldığını belirterek, ''Hal böyleyken ne oldu da 1990'lara döndü ülke. Sayın Bakan'a 'ağlamadan sorumlu devlet bakanı' diyorlar. Sayın Arınç, 'gözyaşlarının olması insanı insan yapar' diyor. İyi güzel sözler de Sayın Bakan keşke siz bu tanımlamalara uysaydınız. Bütün bu gözyaşları, maalesef ucuz ve basit bir propaganda numarasından başka hiçbir şey değil'' şeklinde konuştu.

''Pranga vurduğunuz medya gücünüz olmasaydı Türk Milleti kendisiyle oyun oynadığınızı çoktan fark ederdi'' diyen Çıray, şu görüşleri dile getirdi:

''Bu millet böylesini ilk defa tecrübe ediyor. 12 Eylül 2010 referandumunu hatırlayın. Devrimci ve ülkücü mağdurların üzerinden bir hesaplaşmaya dönüştürülmüştü. Başbakan ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ile devrimci Erdal Eren'in mektubunu okumuştu. Şimdi aynı Başbakan kalkmış, AB uyumu çerçevesinde kendisinin kaldırdığı idam cezasını geri getirmeyi öneriyor. 12 Eylül referandumunun üzerinden 2 yıl geçti, bunlar Kenan Evren'i bırakın yargılamayı daha mahkemeye götüremediler. Türk milletine yalan söylediler.

Delik kapta su durmaz ya Sayın Arınç, 'dinimize göre tarafların arasını bulmak için yalan söylemek caizdir' diyor. Peki taraflar kim? Biri terör örgütü PKK, diğeri Başbakan'ın temsilcisi. Beyefendiler din adına ne yaparsa caiz. Yağmur yağarsa onlardan, sel basarsa CHP'den. Allahım 'yeter' diye haykırmak istiyorum; gönderdiğin son din bu kadar istismar edilemez. Mustafa Özbek'i nasıl tehdit ettiniz Sayın Bakan. Özbek'e 'kabadayılık etme içeri girersin' diyen kim? Siz Sayın Bakan, Türk siyasi tarihine sahte vicdan, yapmacık gözyaşlarının sahibi olarak mı geçmek istiyorsunuz? Üç yıl önce TSK içinde bir gurubun size suikast düzenlediği iddia edilmişti hani. Kozmik odalara girilmişti. Sizin Manisa'da olduğunuzu bile bilmeden sizi gözetleyen acemi suikastçilere ne işlem yapıldı?''

SON DAKİKA

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs