En Sıcak Konular

Yeni bir ''Srebrenitsa'' mı bekliyorlar?

14 Kasım 2012 09:14 tsi
Yeni bir ''Srebrenitsa'' mı bekliyorlar? Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Tan, ''Uluslararası toplum Suriye konusunda neyi bekliyor bilmiyorum. Yeni bir Srebrenitsa'nın olmasını mı bekliyorlar?'' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ile ABD'deki düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS) Türkiye Projesi'nin ortaklaşa hazırladığı, ''Türk-Amerikan İlişkileri'' başlıklı rapor, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen programla kamuoyuna açıklandı.

Panelde, söz alan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, soru-cevap bölümünde Suriye ile ilgili bir soru üzerine Suriye krizinin Türkiye ile Suriye arasında değil, Suriye ile uluslararası toplum arasındaki bir sorun olduğunu vurguladı.

Suriye'nin Türkiye'nin komşusu olduğuna, sınırın hemen yanı başında Esed rejiminin kendi halkını bombaladığına ve ülkede her gün çok sayıda insanın katliama uğradığına işaret eden Tan, bu sorunla baş etmenin sorumluluğunun sadece Türkiye'ye yüklenmesinin adil olmadığının altını çizdi.

''Bu, Suriye ile uluslararası toplum arasındaki bir sorundur'' diyen Tan, uluslararası toplumun daha aktif olması gerektiğini belirterek, ''Uluslararası toplum neyi bekliyor bilmiyorum. Yeni bir Srebrenitsa'nın olmasını mı bekliyorlar? Ondan sonra mı adım atacaklar? Bu adil değil. Uluslararası toplumdan, BM'den daha fazla liderlik bekliyoruz'' dedi.

Tan, Suriye konusunda ABD ile de işbirliği ve koordinasyon içinde olduklarını kaydetti.
Büyükelçi Tan, ''Sorun ne kadar sürüncemede kalmaya devam ederse, o kadar daha karmaşık hale gelecek. Farklı sebeplerle, bu rejime karşı birlikte durmada ne kadar tereddüt gösterirsek, sivillere karşı bu çirkin saldırıları önlemek gelecekte daha pahalıya mal olacak. Bu hususlar üzerinde mümkün olan erken zamanda kafa yorulmalı'' dedi.

aa


Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,456 µs