En Sıcak Konular

Ağaoğlu kimin ormanını kime teslim ediyor?

13 Kasım 2012 19:45 tsi
İşadamı Ali Ağaoğlu, Bakanlığın Fatih ormanı mesire yeri işletim hakkı iptalini değerlendirdi: "Oraya Hyde Park yapacaktım, alsın bakanlık kendi yapsın" dedi.

Ağaoğlu İnşaat, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Maslak 1453 projesiyle gündeme gelen Fatih Ormanı Mesire Yeri'nin işletme hakkı devrinin feshedilmesine sitem etti.

Cnbce.com'a konuşan Ağaoğlu, mesire yerini Hyde Park, Central Park gibi bir yaşam alanı yapmak üzere ABD'de proje çizdirdiğini, milyon dolarlık bir park yapma hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

Ağaoğlu, "Millet orada piknik yapıyor, pisliğini bırakıp gidiyor. Ben burayı insanların çocuklarını gezdirebileceği, herkesin yürüyüş yapabileceği bir yer haline getirecektim." dedi.

'ORMANI TESLİM EDİP GİDERİM'

Ağaoğlu, henüz Bakanlık yetkililerle bir görüşmesi olmadığını belirterek "Böyle uygun gördülerse saygı duyarım. Ormanı teslim edip giderim. Alsın bakanlık kendi park yapsın" şeklinde konuştu.  

MASLAK 1453 ETKİLENMEYECEK

Ağaoğlu mesire yerinin hemen yanına yapılacak Maslak 1453 projesinin gelişmelerden etkilenip etkilenmeyeceğine yönelik soruya ise "Benim projem etkilenmiyor. Bir maddi kaybım olmuyor" sözleriyle yanıtladı.

Ağaoğlu, Maslak 1453'ün reklamında izin almadan Fatih Ormanında ata bindiğine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine sert konuştu. Ali Ağaoğlu, "Tecavüzcü Çoşkun orada film çekerken izin mi alıyor?" dedi.  

BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan, Ağaoğlu İnşaat, yayımladığı bir basın açıklamasıyla, fesih kararıyla Maslak 1453 projesinin etkilenmeyeceğini duyurdu. Açıklama şu şekilde:

Maslak 1453 projesi:

1- Maslak 1453 proje arsasının mülkiyeti TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş.’ye aittir.

2- Projenin inşaat ruhsatı yasalara ve mevcut imar planına uygun olarak alınmıştır.

3- Maslak 1453 projesi şirketimiz tarafından Emlak Konut GYO A.Ş. ile hasılat paylaşımı esası ile yürütülmektedir. Projemizin inşaat ruhsatı ise yürürlüktedir.

Orman projesi:

4- Orman projesi – bu projenin hemen yanında Park Orman ve Fatih Ormanları bulunmaktadır. Maslak 1453 Projesi’nin reklam kampanyasında “Evinizin hemen yakınında bir orman ister misiniz?” şeklinde açıklamamızda yanıltma yoktur.

5- Fatih Ormanlarının mesire yeri grup şirketimiz AKC Petrol’e kiralanmıştır. Ormanın Park Orman olarak bilinen kısmı ise sayın Serdar Bilgili’ye ait Ege Turizm Anonim Şirketi’ne tahsis edilerek kiralanmıştır.

6- Orman Bakanlığı’nca iptal edilen sözleşme Fatih Ormanlarının mesire yerine ait kiralama ve tahsis sözleşmesidir.

7- Tahsisi veya işletme hakkı kime ait olursa olsun ormanların mülkiyeti kamuya aittir yani 75 milyon Türk vatandaşının kullanımına açıktır.

8- Orman Bakanlığı tarafından iptal edilen mesire yerinin kiralama ve tahsis sözleşmesidir.

Sonuç olarak; adı geçen projenin arsası Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından atış poligonu olarak kullanılmakta iken TOKİ’ye devredilmiştir. Mülkiyeti halen TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş.’ye ait olup, yüklenici olarak şirketimiz tarafından hasılat paylaşımı ile yürütülmektedir.

Projemizin hemen yakınında yer alan Fatih Ormanı mesire yerine ait kira sözleşmesinin iptali Maslak 1453 projesinden tamamıyla ayrı bir hukuki konu olup, projenin devamına hiçbir engel teşkil etmemektedir.

Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,237 µs