En Sıcak Konular

“Talabani Bağdat’a dönmeyebilir”

13 Kasım 2012 17:36 tsi
“Talabani Bağdat’a dönmeyebilir” Bir süre önce Süleymaniye’ye giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Dicle Operasyon Birliklerinin Kerkük’e yerleştirilmesine tepki olarak Bağdat’a dönmeyebileceği bildirildi.

Bir süre önce Süleymaniye’ye giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Dicle Operasyon Birliklerinin Kerkük’e yerleştirilmesine tepki olarak Bağdat’a dönmeyebileceği bildirildi.

Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Hawlati gazetesinin haberine göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Başbakan Nuri el-Maiki tarafından kurulan Dicle Birliklerinin Kerkük’teki varlığına tepki olarak gittiği Süleymaniye’den Bağdat’a dönmeyebileceğini bildirdi.

Dicle Operasyon Komutanlığının Kerkük ve Diyala’daki güvenlik kontrolünü ele almak hedefiyle öngördüğü yol haritasını uygulamaya ve Kürt grupların tepkilerini göz ardı etmeye devam ettiğini belirten gazete, Dicle Birliklerinin attığı adımların Cumhurbaşkanı Celal Talabani’de de kaygı uyandırdığını öne sürdü.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Dicle Operasyon Komutanlığının lağvedilmesi için Irak devlet yetkilileriyle görüştüğü, ülke içindeki bazı şahsiyetler ve bazı bölgesel güçler aracılığıyla Başbakan Nuri el-Maliki üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı bildiriliyor.

Kuzey Irak basınında geçtiğimiz hafta Süleymaniye kentine giden Cumhurbaşkanı Talabani’nin Dicle Güçleri kaldırılmadan Bağdat’a dönmeyebileceği yönünde haberlere yer veriliyor.

Hawlati gazetesi, Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye yakın kaynakların “Cumhurbaşkanı, bugünlerde çok kaygılı, bu kaygılarının temelini de Başbakan Nuri el-Maliki oluşturuyor; çünkü o, Kürtlerin müttefiki olan Maliki’den bu şekilde Kürtlere karşı bir tavır almasını beklemiyordu” dedi.

Gazeteye açıklamada bulunan Server Berzenci, Dicle Birliklerinin planladığı hedeflere ulaşmak için daha hızlı hareket etmeye başladığını belirterek Dicle Birliklerine yönelik protestolara rağmen Başbakan Nuri el-Maliki’nin silahlı kuvvetler genel komutanı sıfatıyla Dicle Operasyon Komutanlığını yeni birlikler katarak güçlendirdiğini söyledi.


Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs