En Sıcak Konular

'İslam dünyasının iki önemli gücü'

13 Kasım 2012 17:21 tsi
'İslam dünyasının iki önemli gücü' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyada yeni bir ekonomik sistem arayışı olduğuna dikkat çekerek, İslam dünyasının bu değişimin gerisinde kalmaması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, İran ve Türkiye arasında sorunlar, anlaşmazlıklar hatta rekabetin olabileceğinin altını çizerek, "Ama her iki ülkenin halkı İslam dünyasının büyük gücüdür." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur ve Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki'yi kabul etti.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur yeni görevinden dolayı Kurtulmuş'u tebrik ederken, hem iyi bir iktisatçı hem de donanımlı ve birikimli bir siyasetçi olarak bu görevi almış olmalarından dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hüseyinpur, geçtiğimiz son 4 yılda ekonomik ilişkiler alanında çok önemli adımlar atıldığını ve bütün alanlarda mevcut ilişkileri işbirliği içerisinde geliştirmeye çalıştığını belirtti.

HÜSEYİNPUR : İNŞALLAH TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ 30 MİLYAR DOLARI BULUR

Hüseyinpur şöyle konuştu: "Türkiye - İran ilişkileri Osmanlı dönemi dahil en ileri seviyede. Bunu sadece ben değil, İran İslam Cumhuriyeti Rehberi de söylüyor. İlişkilerimizin temellerinin son derece sağlam olması, görüş ayrılığı yaşanan çeşitli konuların, bu ilişkilere zarar vermesinin önüne geçiyor. İki ülke arasında ekonomik ilişkiler 20 milyar dolara ulaştı. 4 yıl önce 5 milyar dolardı. İnşallah bu rakam daha da büyüyerek 30-40 milyar doları bulur."

"YENİ SİSTEM ADALET VE PAYLAŞIMA DAYALI OLMALI"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş ise özellikle Türkiye ve İran halkları arasındaki ilişkilerin bölge açısından önemini vurguladı, her iki ülkenin tüm insanlığın yararına olan projelere imza atması gerektiğini ifade etti:

"Dünyada sadece ekonomik değil bir medeniyet krizi yaşanıyor. Bu tüm dünyada yeniden yapılanma açısından oldukça önemli. Yeni bir ekonomik sistem arayışı var. İslam dünyası da yeni dönemde bu değişim sürecinde geri kalmamalı, ihtiyaç olan sözü ve projeyi üretmelidir. Bize düşen sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın lehine olan çözüm yollarını ortaya koymaktır. Yeni sistem adalet ve paylaşıma dayalı olmalı, halkların özgürlüğüne dayanmalıdır. Özetle adaletli kalkınmayı sağlamamız gerekmektedir. İran ve Türkiye arasında sorunlar, anlaşmazlıklar hatta rekabet de olabilir. Ama her iki ülkenin halkı İslam dünyasının büyük gücüdür. Halklarımız arasındaki ilişkilerin artması hem halklarımıza hem de bölgemize hizmet edecektir."

Büyükelçi Hüseyinpur ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'a firuze işlemeli İsfahan yapımı bir de hediye takdim etti.

Japonya Büyükelçisi Araki ise Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u yeni görevi dolayısı ile tebrik ederken, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da iyileştirilmesini arzu ettiklerini ifade etti. Araki, Türkiye ile Japonya arasındaki ekonomik faaliyetler hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Araki ayrıca Kurtulmuş'u Japonya'ya davet ederek ülkelerini daha yakından tanımalarının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Kurtulmuş ise iki ülkenin arasında uzun mesafeler olmasına rağmen Japonya ve Türkiye arasında çok yakın bir ilişki olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş Araki'ye ziyaretlerinde dolayı teşekkür etti.

Bu haber 1,028 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs