En Sıcak Konular

Kadir Topbaş'tan müjde var!

13 Kasım 2012 16:38 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Projesi kapsamında yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında çalışmaların gece gündüz sürdürüleceğini belirterek, “8 aydan daha önce biteceğini özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’nin ilk temalı park ve eğlence merkezi olan Vialand’ı basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Burada basına mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, Taksim Yayalaştırma Projesi’yle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

BU YENİ KONUŞULAN BİR KONU DEĞİL

Başkan Topbaş, Başbakan Erdoğan ve Bedrettin Dalan döneminde de Taksim’le ilgili projeler hazırlandığını ifade ederek, “Demek ki hafızamızda Taksim’deki meydanı yayalaştırma, trafiği yeraltına alma olgusu geçmişten beri geliyor. Bu yeni konuşulan bir şey değil. Bazı çevreler diyor ki ‘bu nereden çıktı.’ Geçmişten beri üzerinde kaç kez mütalaa edilen, konuşulan bir nokta. Biz burada Taksim’in sadece geçiş noktası değil, yaşanan bir nokta olmasını arzu etmekteyiz. Günlük hareketliliği içine kabul eden bir nokta. Şu anda sadece iki tane kafenin dışında orada birkaç noktanın dışında insanların beklediği, eğlendiği, bir arada buluştuğu ve yaşadığı mekanlar yok. Arzu ediyoruz ki ‘Taksim’e gidiyorum, Taksim’deyiz’ diyecek bir hale getiririz” diye konuştu.

BU KONUDA HASSASİYETİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Geçmişte, İstiklal Caddesi’nin Tünel ve Galata bölgesinin neredeyse ölü bir nokta olduğunu ve bugün en aktif noktalardan biri haline geldiğini dile getiren Başkan Kadir Topbaş, “Çünkü biz Tünel’e metro istasyonu getirdik, bir hareketlilik başladı, oradaki ekonomik değer çok daha farklı bir noktaya geldi. Özellikle Talimhane’nin 6-7 yıl öncesine giderseniz oradaki sıkıntıları rahatlıkla hissedebilir ve hatırlayabilirsiniz. O bölge şu anda İstanbul’un en önemli oteller bölgesi haline geldi. O oteller bölgesini Taksim’e bağlayacak olan meydana ve Tarlabaşı istikametinden Cumhuriyet Caddesi’ne giden trafik yoğunluğunu alta almak suretiyle bir yaya aksını rahatlatmayı hedefe koyduk. Şu anda hızlı bir çalışama var. İstanbul gibi kentlerde şehir şantiyeciliği vatandaşlara rahatsızlık vermeden, çok kaliteli, temiz, düzgün ve hızlı bir hizmetin yapılması lazım. Biz bu konuda hassasiyetimizi koyduk” şeklinde konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin 8 ayda tamamlanacağını ifade ederek, “8 aylık bir süreyi çok daha yakına çekeceğimize inanıyorum. Buna göre tedbirler alındı, gece gündüz çalışmalar sürecek. İnanıyorum ki tamamlandığı zaman bu proje bir başarı olarak kabul edilecek ve teşekkür edileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Taksim bölgesinin arkeolojik SİT olmadığını da belirten Kadir Topbaş, “Arkeolojik bir SİT olmadığı için, bir arkeolojik kazı hassasiyeti gerekmiyor. Öyle bir şey olsaydı bunları da düşünerek ona göre çalışma yapardık. Burası arkeolojik SİT olmadığı için kentsel SİT mantığıyla çalışacağız. Burada makineli kazı yapacağız. Koruma Kurulu’nun ifadesi buraya arkeoloji müdürlüğünden bir yetkilinin bulunması. Sayın Bakanla da görüştüm, burada belediyemizin kendi şantiyesinde iki arkeolog bulunmasını yeterli buluyorlar. Bu elle kazı anlamına gelmiyor. İş gecikmeyecek. 8 aydan daha önce biteceğini özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs