En Sıcak Konular

Erdoğan BDP'liler için öyle bir şey dedi ki..

13 Kasım 2012 14:50 tsi
Açlık grevi eylemlerinde taraflar karşılıklı restleşiyor. Başbakan Erdoğan BDP'lileri sert sözlerle eleştirdi.

Açlık grevi eylemlerine pabuç bırakmayacaklarının altını çizen Erdoğan, eyleme katılan BDP'li vekilleri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

REJİM YAPMAYA İHTİYAÇLARI VAR

"BDP'li millletvekilleri de açlık grevine varsın devam etsin" diyen Erdoğan, Emine Ayna'yı ima ederek "Bunların bazılarının ciddi şekilde rejim yapmaya ihtiyaçları var" diye konuştu. Erdoğan, eylemlerin taleplerin karşılanması için değil, kaos ve gerilimi tırmandırmak için yapıldığını iddia etti.

DARBE ZEMİNİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BU TÜR EYLEMLER ORTAYA KONULDU

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde devam eden açlık grevi eylemleri vardı. Erdoğan, 12 Eylül askeri darbesi öncesinde darbe zeminini güçlendirmek amacıyla bu eylemlerin ortaya konulduğunu, 28 Şubat sürecinde gerilimi tırmandırmak, Hükümeti yıpratmak, müdahaleyi meşrulaştırmak adına bu tür eylemlerin yapıldığını belirtti. Sözde marjinal örgütler tarafından ortaya konulan bu eylemlerin büyük kampanyalara dönüştürüldüğünü, içeriden ve dışarıdan çok kuvvetli şekilde desteklendiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

AÇLIK GREVİ OKSJENİNİ MEDYADAN ALIYOR

Bu tür eylemlerin 12 Eylül öncesinde darbe zemini ortaya konmak için sahneye konulduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu eylemlere destek çıkan medyayı eleştirdi:

''Bakın çok açık söylüyorum; bunların amacı taleplerinin karşılanması değil, bunların amacı kaos oluşturmak, gerilimi tırmandırmak...Zira kendileriyle ilgili bir sorun varsa, onu çözmek bizim görevimizdir. Ama kendileriyle ilgili olmayan bazı şeyleri gündeme taşıyorlarsa, bu bir şantajdır. Bu iktidar o şantaja gelmez. Bunların amacı Türkiye'de istikrarın, huzurun, güven ortamının zedelenmesi için üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmektir, onu yapıyorlar. İşte şu anda Türkiye'de bazı medya kuruluşları sorgusuz sualsiz şekilde, bu eylemlere destek veriyor. Her gün bu eylemleri gündemde tutuyor, her gün gerilimi artırma çabasına çanak tutuyor.

Açlık grevi eylemleri, maalesef bir kez daha oksijenini işte bu medyadan alıyor. Ya siz ne zamandan beri bu terör örgütünün sevdalısı oldunuz? Siz ne zamandan beri terör örgütüyle ortak iş tutmaya başladınız? Pervari'de şehit olan kahramanlara, dadaşlara göstermediğiniz şefkati nasıl oluyor da terör örgütüne gösteriyorsunuz?

Batman'da karnında doğmamış bebeğiyle şehit olan Mizgin Doru'yu görmediniz. Bingöl'de çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine kapaklanan ve şehit olan Hatice Belgin'i görmediniz. Siirt'te aracının içinde yüzlerce kurşunla katledilen 4 kızımızı görmediniz. En son Şemdinli'de düğünden dönerken bombalı saldırıda katledilen 11 yaşındaki Faris yavrumuzu görmediniz. Yaşamak ve yaşatmayı o gün sorgulamadınız da bugün size ne oldu?''

BU TÜR EYLEMLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Başta Avrupa olmak üzere açlık grevini Türkiye aleyhine kampanyaya dönüştüren ülkelere, örgütlere ve çevrelere seslenen Erdoğan, net mesajlar verdi:

''Terör örgütü askeri, polisi, korucuyu, sivil insanları hedef alırken üç maymunu oynuyordunuz, kendi mensuplarını hedef alınca mı aklınız başınıza geldi? Biz bu oyuna gelmeyiz, biz bu kampanyaya boyun eğmeyiz. Geçmişte defalarca tekrarlanan, defalarca kurulan bu tuzağa biz düşmeyiz. Türkiye'de son derece hassas bir zamanda gerilimi arttırmak niyetiyle ortaya konan bu eylemlere biz pabuç bırakmayız. Hiçkimse kusura bakmasın. Türkiye, eski Türkiye değil. Bunlar tamamen bayat senaryolar. Millet hem 3 Kasım 2002 hem de sonrasında defalarca bu senaryoyu, bu tuzağı, bu tezgahı alt üst etti. Bugün de Türkiye aleyhine tezgah kuranlara milletimiz gereken cevabı mutlaka verecektir.''

BAZILARININ CİDDİ REJİM YAPMAYA İHTİYACI VAR

Cezaevlerindeki gençleri terör örgütünün faşizminden, baskısından sultasından kurtarmak için kendilerinin ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu tezgahı bozmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız. Bu kampanyaya biz boyun eğmeyiz. Bu uluslararası gerilimi tırmandırma ameliyatına asla boyun eğmeyiz. BDP'li millletvekilleri de açlık grevine varsın devam etsin. Ama bu arada şiş kebaplar falan gelmesin. Tabii bunların ciddi şekilde nefis terbiyesine de ihtiyaçları var. Bunların bazılarının ciddi şekilde rejim yapmaya da ihtiyaçları var. Ama rejim yaparken bakıyorsunuz bir diğeri bir diğerine hemen ciğer kebabını takdim ediyor. Daha yeni...Herhalde bunların da resimlerini görmüşsünüzdür. Bu rejimi faşizme çevirmesinler. Hapishanelerdeki gençlerden ellerini çeksinler, kendi sefahatları için gençleri kullanmaktan artık vazgeçsinler. Bakın tekrar ediyorum, bizim ilkemiz insanı yaşat ki devlet yaşasın. Yaşatmak her zaman birinci önceliğimiz olacak. Öldürmek isteyenlere inat, biz yaşatmayı teşvik edeceğiz.''

İSTEDİĞİ DİLDE SAVUNMA

Erdoğan, herkesin istediği dilde savunma hakkını gündeme getiren hazırlığı dün gece Meclis'e gönderdiklerini hatırlatarak, ''Bununla ilgili onlara değil, milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. 13 maddelik bu tasarı da inşallah Meclisimizinden süratle gelip geçecektir. Buna inanıyorum. Bu arada grubumuzun hassasiyeti bellidir'' dedi.

Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,882 µs