En Sıcak Konular

Dev harekattan ilk görüntüler

13 Kasım 2012 11:50 tsi
Dev harekattan ilk görüntüler Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari ve Şırnak kırsalında gerçekleştirilen operasyonların fotoğraflarını yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Hakkari ve Şırnak kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar sırasında çekilen 20'den fazla fotoğraf yayımlandı.

Operasyonlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bir süredir teröristlerin Hakkari ve Şırnak kırsalında kışı geçirmek için hazırlıklara başladıkları yönündeki duyumlara istinaden, bölgede 30 Ekim-7 Kasım 2012 tarihleri arasında, eşgüdümlü ve zamanca kademelendirilmiş bir seri operasyon icra edildiği bildirildi.

Operasyonların icra edildiği bölgelerin, yüksek sert kayalıklar ve derin vadilerden oluşan yaklaşık 50 kilometre genişliğinde ve 20 kilometre derinliğinde bir arazi kesimi olduğuna işaret edilen açıklamada,  operasyonların, 8 gün süreyle, ortalama 2 bin 500 metre rakımda, zor hava ve arazi koşullarında icra edildiği ifade edildi.

Açıklamada, operasyonlara 3 komando tugayına bağlı toplam 7 komando taburunun yanı sıra, 2 özel kuvvetler taburu, 1 jandarma özel harekat taburu, 2 polis özel harekat timi ile köy korucularının da katıldığı belirtilerek, ''Operasyonlar esnasında, Hakkari kırsalında Kavaklı-Çoban Dağı-Kavalköy arasında 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede teröristlerin kış dönemi hazırlıklarına büyük darbe vurulmuştur'' bilgisi yer aldı.

Silah ve mühimmatların yanı sıra çok sayıda giyim malzemesi, mutfak eşyaları ve gıda malzemeleriyle ilaç ve yakacak malzemesinin de ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan, son dönemde yurt içinde bazı kritik bölgelerin keşfi için İKU'nın (İnsanlı Keşif Uçağı) da etkin olarak kullanmaya başlandığı bildirilen açıklamada, 4 Kasım 2012 tarihinde Şırnak güneyinde keşif uçuşu yapan İKU tarafından, bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine başlatılan hava harekatı, arazi arama ve tarama faaliyetlerinde, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, bunlara ait silah ve mühimmata da el konulduğu kaydedildi.

aa


Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs