En Sıcak Konular

Polisin 1 Mayıs planı inanılmaz!

13 Kasım 2012 10:09 tsi
Polisler kafaya koydu sendika için ilk adımı attı. İşte o ilginç detay;

Sendika hayaliyle yola çıkan bir grup polis, kuruluş dilekçelerinin kabul edilmemesi üzerine bu kez evrakları Ankara Valiliği'ne kargoyla gönderdi. Emniyet-Sen, kargonun kabul edilmesiyle birlikte dilekçelerinin de işleme konulduğunu iddia ederek, resmen kurulduklarını ilan etti. Eğer sendika kurulursa polisler, biber gazı sıkmak yerine diğer çalışanlar gibi 1 Mayıs'ta sokağa inmeyi hedefliyor.

Emniyet-Sen Kurucu Başkanı İrfan Çelik, 6 kurucu üye ve avukatlarının yanısıra Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcileri kargo görevlisi eşliğinde dilekçelerini Ankara Valiliği'ne vermeyi başardı. Kargonun kabul edilmesiyle birlikte, sendikanın resmen tüzel kişiğik kazandığını savunan Avukat Emrullah Aksakal, valiliğin ilgili sendike kanunu gereği tüm evlakları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na göndermesi gerektiğini ifade etti. Avukat Aksakal'a göre eğer evraklarda bir eksiklik varsa bunu kendilerine iletileceğini, sendikanın da sadece davayla kapatılabileceğini kaydetti.

POLİSLER SENDİKA İSTİYOR
 
Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Talip Karlıbel, sendikanın resmen kurulduğunu söylerken, "ileri demokrasi"nin olduğu bir ülkede polis sendikasının kurulmaması için herhangi bir neden bulunmadığını söyledi. Emniyet mensuplarının sorunlarını çözecek herhangi bir kurum bulunmadığına dikkat çeken Karlıbel, ABD'de 2 milyon polis memuru olmasına karşın hakkında soruşturma açılan polis sayısının bin 500'ü geçmediğini; Türkiye'de ise 253 bin polis memurundan 15 binine soruşturma açıldığını vurguladı. Polisin intiharından, psikolojik sorunlarına; mesai saatlerinin uzunluğundan çalışma koşullarının zorluğuna kadar yığınla sorunu olduğunu belirten Karlıbel, sendikanın bu sorunlara çözüm bulmak için kurulduğunu anlattı.

ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sendikayı durdurmak için yayınladığı genelgeyle Anayasal suç işlediğini savunan Karlıbel, polisin hem Anayasa hem de Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmeler gereği sendika kurabileceğini iddia etti. Verdikleri dilekçenin takipçisi olacaklarını belirten Karlıbel, Avrupa Polis Sendikaları Konfederasyonunun da kendilerini desteklediğini söyledi. 15 gün içinde bu konfederasyona üye olacaklarını, böylece hukuki süreçte onların da desteklerini alacaklarını bildirdi.
 
1 MAYIS'TA POLİS EYLEM YAPACAK
 
167 yıllık Emniyet Teşkilatının reforma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sözcü Karlıbel, 1 Ocak'tan beri görev başında şehit olan polis sayısının Avrupa'nın iki katı; yaralanan polis sayısının ise 3 katı olduğuna dikkat çekti. "Polis orantısız güç kullanıyor ama hangi koşullarda çalışıyor" diye soran Karlıbel, 253 bin çalışanın üvey evlat muamelesi gördüğünü, bu sorunları çözmeye talip olduklarını tekrarladı. "İstikrarlı bir emniyet teşkilatı ülkenin huzuru, demektir" diyen Karlıbel, "Umarım 1 Mayıs'ta biber gazı kullanmak yerine, biz de Kızılay'da olacağız, diğer sendikalarla birlikte yürüyeceğiz" dedi.
 


Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs