En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Erdoğan'a idam tehdidi

13 Kasım 2012 10:05 tsi
Demirtaş'tan Erdoğan'a idam tehdidi İdam polemiği tam gaz devam ediyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Erdoğan'a karşı söylediği sözler çok tartışılacak.

Kamuoyu "İdam sehpası bir defa kurulduktan sonra kimin boynunun o ipe geçeceği çok belli olmaz. Bugün iktidar sizsiniz, yarın başkası olur" diyen Demirtaş'ın sözlerini konuşuyor.

İdam sehpası siyasetçilerin dilinden düşmüyor. Erdoğan ve Bahçeli'den sonra bu kez de Demirtaş'ın sözleri gündeme oturdu.

MENDERES ÖRNEĞİ

Erdoğan'a Menderes'i hatırlatan Demirtaş, Öcalan'ın idam edilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da açlık grevi yapan milletvekillerine yaptığı ziyarette yaptığı açıklamalar tartışılıyor.

"KİMİN BOYNUNUN O İPE GEÇECEĞİ BELLİ OLMAZ"

Gazetecilerin idam tartışması ile ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, bunun çok tehlikeli bir tartışma olduğunu anlattı. BDP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Başbakan'ın bile idam edildiği bir ülkede ve Adnan Menderes'in mirasını devraldığını söyleyen bir Başbakan yeniden idam tartışmasını gündeme getiriyorsa durup düşünmesi lazım. Çünkü idam sehpası bir defa kurulduktan sonra kimin boynunun o ipe geçeceği çok belli olmaz. Bugün iktidar sizsiniz, yarın başkası olur. Bu tartışmalar Türkiye'de kimseye kazandırmaz. Sayın Öcalan'ın üzerinden yapılan idam tartışmasına net bir cevap vermek istiyorum. Yasal olarak mümkün değil. Yasalar geriye yürümez. İdam kanunu yeniden Anayasa'ya girse bile geriye yürümez.

İDAM GERİYE YÜRÜYEMEZ

Sayın Öcalan'a uygulanamaz. Bu durumda Başbakan açıkça İmralı'da bir yargısız infazdan mı bahsediyor? Bu tehdidi, şantajı mı yapıyor? Çıkıp bunu söylesin. İdamın geriye yürümeyeceğini hukuk fakültesi 1'nci sınıf öğrencileri bilir. İdam kararları çıktığı andan itibarin ileriye yürür. Başka ülkeleri örnek verip veya toplumun bir kesimi istiyor diyerek bir gerici anlayışı Türkiye'ye dayatmanın anlamı yok. Türkiye bu geri anlayıştan kurtulmuştur. Açlık grevi gündemlerini çarpıtma amaçlıdır. Türkiye'de idam cezası olmayacak. Bir daha kimseye de uygulanmayacak. Bunun net olarak bilinmesi lazım."

internet haber



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs