En Sıcak Konular

Tayyar hem MHP'yi hem de BDP'yi kızdırdı

12 Kasım 2012 15:09 tsi
Tayyar hem MHP'yi hem de BDP'yi kızdırdı Zaman zaman yaptığı aykırı çıkışlarla adından söz ettiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yine gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

Tayyar, MHP için "Terör dursa MHP barajı aşamaz!"; BDP için ise "PKK vesayeti bitirilirse BDP %1 oy alamaz!" iddiasında bulundu.

Tayyar'ın bu çıkışını MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a yorumlattık. BDP'li Sakık, Tayyar'ın 'lüzumsuzca' konuştuğunu söylerken, MHP'li Yeniçeri ise Tayyar'ın açıklamasını 'hastalıklı bir kafa yapısı' olarak nitelendirdi. İşte o yorumlar:

"TAYYAR VİCDANLI OLSUN"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: Şamil Tayyar'ın bugüne kadar söylediklerinin ne toplumda ne de siyaset dünyasında bir karşılığı olmamıştır. Tayyar, gündem olabilmek için böyle uç açıklamalarda bulunuyor. BDP'nin bütün zor koşullara rağmen nasıl halktan oy aldığını herkes biliyor. Lüzumsuz konuşan Şamil Tayyar'ı vicdanlı olmaya davet ediyorum.

"TAYYAR HADDİNİ AŞMIŞTIR"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: Milliyetçi Hareket Partisi'nin teröre endekslemek ‘hastalıklı' bir kafa yapısıdır. AK Parti, ‘Türk Milleti' diyemiyor, CHP ise ‘müslüman' olduğunu söyleyemiyor. Bir parti Türklüğe karşı savaş açmış diğeri ise ‘laiklik elden gidiyor' safsatasıyla siyaset yapıyor. Milliyetçi Hareket Partisi sentez bir partidir. Şamil Tayyar, Ak Parti'nin çok ahlaki ve saygın bir parti olduğunu savunuyor ve diğer partileri luzümsuz görüyor. MHP, AK Parti yokken vardı; AK Parti yok olduğunda da MHP var olacaktır. Tayyar'ın bu sözleri ‘haddini aşmak'tan başka bir şey değildir.

TAYYAR NE DEMİŞTİ?

“Abdullah Öcalan idam edilememişse bunda MHP'nin vebali vardır. Ben idam cezasına karşıyım, o dönem doğru da yaptıklarını düşünüyorum; ama siz bir taraftan APO'yu asacaktı diyeceksiniz, diğer taraftan da idam cezasının kaldırılmasını istemeyeceksiniz. Bunları bırakın ya. Bugün Türkiye'de terör dursa MHP barajı aşamaz. Bugün PKK'nın bölgedeki vesayeti sonlandırılsa BDP %1'i bile geçemez. Gerçek bu!”

Haber 7

Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs