En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Terör yatırımlara ciddi zarar veriyor

12 Kasım 2012 13:22 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör hadiselerinin doğrudan verdiği zararların yanında dolaylı zararların da fazla olduğunu, küçük bir olayın yatırımcıyı tedirgin ettiğini söyledi.

Cevdet Yılmaz, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın mali yatırım programını açıklamak için Afyonkarahisar'a geldi. İlk olarak Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada gazetecilerin terörün ekonomiye verdiği zarar konusunda sorunlarını cevaplandırdı.

Terör hadiselerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini ancak yatırımların hız kesmeden çalışmalarına devam edeceğini kaydeden Yılmaz, "Terör, özelikle de özel sektör yatırımlarına ciddi zarar veriyor. Bir yerde güvenliğin olmaması, özel sektör yatırımları açısından bir dezavantajdır. Terörün kamu yatırımlarına da zaman zaman saldırdığını görüyoruz. Terör ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam ediyoruz. Ama küçük bir hadise dahi olsa özel sektör yatırımlarının bundan daha fazla etkilendiğini görüyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, bu anlamda terörün doğrudan verdiği zararın ötesinde dolaylı zararının daha fazla olduğunu vurguladı. Terörün, ekonomiye ve yatırımlara ciddi zararlar verdiğini yineleyen Yılmaz, "Terör var diye de biz doğru bildiğimiz yoldan ayrılacak değiliz. Şartlar ne olursa olsun kamusuyla özeliyle biz yatırımlarımızı yapmaya ülkemizi, şehirlerimizi kalkınmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

cihan

Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs