En Sıcak Konular

İsrail'den Kürt devleti kurulsun önerisi

12 Kasım 2012 12:46 tsi
İsrail'den Kürt devleti kurulsun önerisi 'Filistinlilere karşılık Kürtler de devlet kursun...'

İsrail'in aşırı muhafazakâr medya organı Arutz Sheva, Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye, Türkiye’nin yanı sıra ABD’nin de bir Kürt devletinin ilanını desteklemeyeceğinin bildirildiği haberlerine dikkat çekti. Arutz Sheva Filistinliler gibi Kürtlerin BM’de harekete geçmesini istedi. İsrail’de Batı Şeria’daki yerleşim politikasını destekleyen aşırı muhafazakâr medya organı Arutz Sheva’nın internet sitesinde yer alan yer alan bir makalede. Arapların şimdiye kadar iki düzine devlet oluştururken “Kürtlere bir devletin ise reddedildiği” vurgulandı.

Arutz Sheva, önde gelen uluslararası haber ajanslarından birinin Ekim sonunda yayınlandığı, "Arapların 22'nci devletlerini kurmak için BM’de harekete geçecekleri" haberini hatırlattı.

Site aynı günlerde Suudi basınının, “Mesut Barzani’ye Türkiye’nin yanı sıra ABD’nin de bir Kürt devletinin ilanını desteklemeyeceği iletildi” haberine değindi. Washington’un Filistin devleti konusunda tek taraflı bir harekete destek vermeyeceğini belirtse de müzakereler yoluyla oluşturulmasını desteklediğini belli ettiğine işaret edilen makalede Kürtler konusunda Türkiye’ye, “Ankara, 20 milyon kadar Kürdü buyruğu altında tutuyor” ifadesi kullanıldı.

Makalede, Irak’ın giderek İran çizgisine yaklaşmasının kaygı verici olduğu, Suriye’deki trajedinin ise 5 milyon Kürdü olumsuz etkilediği vurgulandı, İran’ın baskısı altındaki Kürtlere de dikkat çekildi.

Makalede “Araplar, BM’de 22’nci devleti talep ederken gerçekten devletsiz olan 40 milyon kadar Kürdün de harekete geçmesi” istenirken “Bu, konulardaki rezil çifte standartların maskesini düşürmek için harika bir fırsat olur” ifadesi kullanıldı.


Bu haber 2,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,029 µs