En Sıcak Konular

'Örgütten kaçmak isteyenler çok'

11 Kasım 2012 11:16 tsi
'Örgütten kaçmak isteyenler çok' Terör örgütü, yıllardır 'iş ve para' vaadiyle kandırarak Avrupa ülkelerine götürdüğü gençleri, burada çeşitli yalanlarla beyinlerini yıkadıktan sonra örgüte katıyor.

İstanbul'da inşaatta çalışırken, iş vaadiyle kandırılarak dağa çıkarılan 23 yaşındaki Kenan Köse'nin dramının kamuoyuna yansıması, terör örgütü PKK'nın küçük yaşta iş umuduyla götürüp terörist yaptığı militanları gündeme taşıdı. Terör örgütü, yıllardır 'iş ve para' vaadiyle kandırarak Avrupa ülkelerine götürdüğü gençleri, burada çeşitli yalanlarla beyinlerini yıkadıktan sonra örgüte katıyor.

PKK'nın eğitim kamplarında eğitimden geçirilen militanlar, örgütün vaat ettikleri hiçbir şeyin doğru olmadığını anlayınca çareyi kaçmakta buluyor. Ancak kimi zaman ise kaçış yolunda can veriyorlar. Terör örgütünün hedef kitlesini, okumamış işsiz gençler oluşturuyor. Terör örgütünün gençleri yalan vaatlerle nasıl kandırdığı, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin ifadelerinde yer alıyor.

"MADDİ İMKANSIZLIKTAN AVRUPA'YA GİTME VAADİYLE KANDIRILARAK ÖRGÜTE KATILDIM"

 Militanlar, güvenlik güçlerine verdikleri ifadelerinde, iş vaadiyle Avrupa'ya götürüldüklerini ve terör örgütü tarafından kandırıldıklarını söylüyor. Güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra mahkemece serbest bırakılan G.K., olayı şu sözlerle özetliyor: "Maddi imkansızlıklar yüzünden Avrupa'ya gitme vaadiyle kandırılarak örgüte katıldım."

 Terör örgütü, bir dönem militan sıkıntısını gidermek amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gençleri, çeşitli vaatlerle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçırdı. Maddi durumları kötü olan çocukların ailelerine ise "Çocuklarınıza iş, para vereceğiz." denildi. İşsizliğin yoğun olduğu bölgede aileler, bir umuttur deyip çocuklarını terör örgütünün eline teslim etti. Terör örgütünün, özellikle çocuklarını götürdüğü ailelerin eğitimsiz ve fakir insanlar arasından seçilmesi dikkat çekiyor.

 Avrupa'da çeşitli yalanlarla beyinleri yıkanan gençler, terör örgütünün Kuzey Irak kamplarında eğitimden geçirildi. 1990'lı yıllarda 14-15 yaşlarındaki çocukların her biri şimdi yetişkin birey. İş umuduyla götürülen bu insanların bir bölümü de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü. Bu insanların yaşlarının 20 ile 30 arasında olması dikkat çekiyor.

Terör örgütünün, Avrupa'ya götürüleceği vaadiyle kandırdığı gençlerden biri olan G.K., terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. G.K., TCK'nın 221/2. maddesi olan 'Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi halinde cezaya hükmolunmaz' hükmünce serbest kaldı.

 "ÖRGÜTTEN KAÇMAK İSTEYENLER ÇOK"

 Terör örgütüne katıldıktan sonra sağlığını da kaybeden G.K., ifadesinde, maddi imkansızlıklar nedeniyle Avrupa'ya gitme vaadiyle kandırılarak örgüte katıldığını söylüyor. Örgütten kaçmak isteyenlerin çok olduğunu dile getiren G.K., terör örgütünün ailesini nasıl paramparça ettiğini şu sözlerle ortaya koyuyor: "Ablam, 12 yıl önce Tunceli kırsalındaki bir çatışmada öldürüldü. Kardeşim Bitlis Cezaevi'nde örgüte yardım yataklıktan hükümlü. Babam, Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu. Halamın kızı Remziye Tutuş, 11 yıl önce Tunceli'de çatışmada öldürüldü."

 "TERÖR ÖRGÜTÜNDEN İLK FIRSATTA KAÇTIK"

 Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 teröristin anlattıkları da bu iddiaları destekliyor: "Avrupa'da 6 bin Euro karşılığında iş bulma sözü ile kandırıldık. Kuzey Irak'taki kamplara götürüldük. Ne zaman Avrupa'ya gideceğimizi sorduğumuzda, 'eğitim olmadan olmaz' diyorlardı. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi üzerine kaçmak için fırsat kolladık ve ilk fırsatta kaçtık."

 Terör örgütüne zorla kaçırıldığını anlatan Ö.Y. de örgütte arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda; onların iş imkanı, ailelerine para yardımı yapılacağı gibi vaatlerle kandırıldığını öğrendiğini belirtiyor. Kandırılanlardan biri olan M.Ş.Y. şunları anlatıyor: "Kimliğime karşı çıktım, toprağıma karşı geldim ve güzel bir yaşam vaadiyle kandırılarak örgüte katıldım. Böyle olacağını bilsem hiç katılmazdım. Şimdi çok memnunum. Kimse kandırılmasın ve dağlara çıkmasın artık. Orada kim ölmüş, kim kalmış kimsenin umurunda değil. Teslim olduğum için çok mutluyum."

 "OĞLUNUN DAĞDAN İNDİRİLMESİ İÇİN MECLİS'E GELDİ"

 Örgüt tarafından iş vadiyle kaçırılan ve kamuoyuna yansıyan kişi Kenan Köse (23) ise İstanbul'da inşaatta çalışırken iş vadiyle kandırılarak Irak'a götürüldü. Ardından ise dağa çıkarıldı. Köse'nin babası Fazıl Köse de oğlunun dağdan indirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne, BDP milletvekillerinden yardım istemek için geldi. Ancak BDP'li vekillerden, "Biz yardımcı olamayız" cevabını aldı. Cihan Haber Ajansı (Cihan) vasıtasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Köse, "Elinden tut, ayağına kadar öpüyorum. Bu işi çözün." diyerek yardım istemişti.

cihan

Bu haber 1,198 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs