En Sıcak Konular

'Devleti terörle hizaya getiremezler'

10 Kasım 2012 20:38 tsi
'Devleti terörle hizaya getiremezler' 'Karşımıza silahla çıkana daha güçlü bir şekilde cevap verilecektir, bu irade hiç bir şekilde sarsılmayacaktır.'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterin zor hava şartlarında havalandığını belirterek, "Bölgemizde özellikle de komşularımızda ortaya çıkan siyasi, gelişmeler, istikrarsızlıklar, bunları bir fırsat bilip, terörden güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi, devletimizi hizaya getireceklerini zannedenler, çok büyük bir yanılgı içindedirler ve çok büyük pişmanlık duyacaklardır." dedi.

Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü nedeniyle, Milli Kütüphane'de düzenlediği anma törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün sabahın erken saatlerinde yüreğimizi dağlayan ve hepimizi çok derin üzüntüye sevk eden haber bizlere ulaştı." dedi.

Gül, "Her şeyden önce milletin huzuru, ülkenin bütünlüğü ve halkın güvenliği için en zor şartlar altında bile en kıymetli varlığı olan canını feda ederek, mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükranlarımı sunuyorum." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl Kurtuluş Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde bu ülkenin kurtulması, bağımsızlığı ve özgürlüğü için sivil, asker varıyla yoğuyla herkes bir bütün olmuş ve çok büyük bir fedakarlıkla bu ülke kurtarılmış ve yeniden kurulmuşsa bugünde aynı ruh, aynı inançla ülkenin birliği bütünlüğü ve halkın huzuru için terörle amansız bir mücadele verilmektedir. Bu mücadelede sivil, asker bütün milletimiz bir bütündür. Bölgemizde özellikle de komşularımızda ortaya çıkan siyasi, gelişmeler, istikrarsızlıklar, bunları bir fırsat bilip, terörden güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi, devletimizi hizaya getireceklerini zannedenler, çok büyük bir yanılgı içindedirler ve çok büyük pişmanlık duyacaklardır."

Terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Karşımıza silahla çıkana daha güçlü bir şekilde cevap verilecektir, bu irade hiç bir şekilde sarsılmayacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin artık herşeyin tartışılabilindiği, herşeyin konuşulabilindiği, en aykırı fikirlerin bile ifade edilebilindiği bir ülke olduğunu kaydeden Gül, böyle bir ülkede silaha, şiddete ve teröre başvurmanın hiç bir meşruiyetinin, gerekçesinin asla söz konusu olamayacağını kaydetti.

Bütün dünyanın içeride ve dışarıda teröre karşı mücadelenin en tabii hak olduğunu ve bu mücadelenin kararlıkla devam edeceğini bilmesini isteyen Gül, Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen askeri helikopterin zor hava şartlarında havalandığını belirterek, "Bugün verdiğimiz şehitler, sabahın erken saatinde en zor hava şartlarında arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum, ailelerinin hepsine sabır, bütün milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum." dedi.

Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs