En Sıcak Konular

BDP'liler açlık grevine başladı

10 Kasım 2012 13:50 tsi
BDP'liler açlık grevine başladı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'den sonra BDP'li milletvekilleri de hapishanelerdeki PKK ve KCK'lıların açlık grevlerine destek olmak için greve başladı

Açlık grevlerinin 60. gününde hükümetten adım atılmadığı gerekçesiyle BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder , Sabahat Tuncer, Adil Kurt ve Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanı Osman Baydemir, Belediye konukevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Cezaevindeki yürütülen eylemin sorumluluklarına ortak olma eylemidir. Çözüm bulunarak cezaevindekilerin eylemi sona ererse biz de sona erdiririz. Aksi takdirde sonuna kadar yürümeye kararlıyız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, BDP'li bütün belediye başkanı ve meclis üyeleri adına açlık başladığını açıkladı.

Osman Baydemir, BDP'li belediye başkanlarıyla Bağlar Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Baydemir, seçilmişler olarak müzakere kanallarının açılması ve cezaevindeki kardeşlerinin yaşam hakkına halel gelmemesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

60. GÜNE GİRİLDİ

PKK ve KCK'nın talimatıyla 66 cezaevinde 60 gün önce başlatılan açlık grevleri eylemlerine şu ana kadar yaklaşık 700 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Açlık grevi eylemleri yapanların talepleri arasında Öcalan'ın durumunun iyileştirilmesi, anadilde savunma hakkı ile anadilde eğitim hakkı bulunuyor.

Hükümet şu ana kadar Öcalan'ın ailesiyle görüşmesinde hiçbir engel bulunmadığını ve anadilde savunma konusunda da adım atıldığını duyurdu.

Anadilde eğitim konusunda ise hem hükümet hem de muhalefet partileri mesafeli duruyor.

ADANA'DA AÇLIK GREVİNE DESTEK EYLEMLERİNDE GÖZALTILAR

Adana'da, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen eylemlere katıldıkları iddiasıyla 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü yandaşlarının, cezaevlerindeki örgüt mensuplarının başlattığı açlık grevlerine destek vermek amacıyla dün Kavaklı, Söğütlü ve Çınarlı Mahallelerinde lastik yakma, bildiri dağıtma ve bölge esnafına kepenk kapattırma eylemleri yapmayı planladıkları yönünde bilgi alındı.

Bu kapsamda, esnafa bildiri dağıttıkları, lastik yakıp çöp bidonları ile yolu trafiğe kapatmaya çalıştıkları tespit edilen, 18 yaşından küçük E.A, F.B, Ö.G, A.K. ve R.A. gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada bulunan CD'ler ve hafıza kartlarına el konuldu.

Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.



Bu haber 1,183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs