En Sıcak Konular

'Türkiye yoluna devam ediyor'

10 Kasım 2012 09:01 tsi
'Türkiye yoluna devam ediyor'

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin özgürlükleri destekleyen yapısının demokratik atılımların başarıya ulaşmasını kolaylaştırdığını belirterterek ''Türkiye, yoluna hızla devam etmektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılın dolayısıyla mesaj yayımladı. Atatürk'ün, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil, dünyadaki dengeleri de değiştirdiğine işaret eden Gül, şu ifadelere yer verdi:

''Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır.

Hayatını ülkesine adayan Atatürk, cesur bir eylem adamıdır. Savaş meydanlarında askeri dehası, siyasette demokratik vizyonuyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefini koyup, geleceğin güçlü Türkiye'sini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür.''

Cumhuriyet ile demokratik yönetime geçişin temelleri atıldı

Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan ve halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan Atatürk'ün, cumhuriyet rejimiyle demokratik bir yönetime geçişin temellerini attığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Milli egemenliğe dayanan, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve güçlü bir cumhuriyetle; üreten, kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir toplum oluşturulması amaçlanmıştır.
Cumhuriyetin özgürlükleri destekleyen güçlü yapısı bugün demokratik atılımların başarıya ulaşmasını kolaylaştırmıştır. Bu yapı sayesindedir ki demokrasisini büyük bir olgunluğa ulaştırmış, temel hak ve özgürlükleri genişletmiş olan Türkiye, yoluna hızla devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, sağlam temelleri, demokratik yapısı ve binlerce yıldan süzülen güçlü devlet geleneğiyle bugün bölgesinde bir cazibe merkezine dönüşmektedir.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de mesajında şunları kaydetti:
''Emperyalizmin mağdur ettiği milletlerin umut kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü halktan alan devrimlerle bugünlere ulaşmayı başarmıştır. Türk Milleti, Büyük Önder'in açtığı yolda yürümeye devam edecek ve 'Büyük Türkiye' idealine hayat vermek için azimle, inançla ve kararlılıkla çalışmasını sürdürecektir. Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. Yılı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük Önder'in hedeflerine ne kadar ulaştırdığımızın muhasebesini yapma günüdür. Bugün vesilesiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.''

Hedefimize bugün her zamankinden daha yakınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

''Atatürk'ün 'en büyük mirasım' dediği Cumhuriyetimiz, 89 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayaktadır ve emin eller yönetiminde aydınlık bir geleceğe doğru özgüvenle ilerlemektedir.
Gururla ifade edebilirim ki, eğitimden sağlığa, bilim ve teknolojiden ekonomiye, adaletten insan haklarına kadar sosyal hayatın her alanında gerçekleştirdiğimiz reformlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize bugün her zamankinden daha yakınız.
Hükümet olarak, hedeflerimize en kısa sürede ulaşmak için, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin elde ettiği kazanımlardan asla taviz vermeyecek, reformlarımızı,yatırımlarımızı kesintisiz sürdürecek, adalet, barış, refah ve istikrarı kararlı biçimde savunmaya devam edeceğiz.''

A.A.



Bu haber 1,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs