En Sıcak Konular

Ankara'da tarihi çağrı

9 Kasım 2012 22:24 tsi
Ankara'da tarihi çağrı Ankara bir kez daha tarihi bir diplomatik girişime ev sahipliği yaptı.

Filistin'in, Birleşmiş Milletler'de üye olmayan gözlemci devlet olarak kabul edilmesi için Ankara'da bir kampanya başlatıldı. Filistin'in bağımsızlık çağrısına Türkiye ve Mısır'dan tam destek geldi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu süreç uluslararası toplum için bir sınamadır. Filistinlilere 'bir 60 yıl daha bekleyin' diyemeyiz." sözleriyle seslendi. Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ise "Özgür dünyanın yıllardır bağımsızlık hasreti çeken Filistin'in haklarını görmezden gelen İsrail'e göz yumması utanç vericidir " diye konuştu.
 
Ankara'da Tarihi Çağrı
 

Ankara bir kez daha tarihi bir diplomatik girişime ev sahipliği yaptı. Birinci Meclis'in tam karşısındaki Devlet Konukevi'nde bu kez Filistin'in bağımsızlığı için uluslararası topluma çağrı yapıldı.
 
Başvuru Öncesi Ankara'dan Çağrı
 
Filistin'in Birleşmiş Milletler'de üye olmayan gözlemci devlet olarak kabul edilmesi için yapılacak başvuru öncesinde, uluslararası topluma Ankara'dan çağrı yapıldı.
 
Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki, yanına Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu alarak Filistin'in bağımsızlığının tanınmasını istedi.
 
Ankara'daki resepsiyona Amerika Birleşik Devletleri'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin büyükelçileri katıldı.
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Birleşmiş Milletler'e tam üyelik başvurusu, Güvenlik Konseyi daimi üyesi Amerika Birleşik Devletleri'nin engeline takılmıştı.
 
Abbas bu kez, Filistin'in Birleşmiş Milletler'deki statüsünü gözlemciden, üye olmayan gözlemci devlet statüsüne yükseltmesi için başvuru yapacak.
 
Genel Kurul'daki 193 ülkeden destek isteyecek. Ankara'daki toplantı bu açıdan büyük önem taşıyor.
 
Filistin Dışişleri Bakanı Malki, Filistin'in başvurusunun uluslararası hukuka uygun bir hak olduğunu, bağımsızlık çabalarını İsrail'e kurban etmeyeceklerini vurguladı.
 
Mısır Dışişleri Bakanı "Özgür Dünyanın İsrail'e Göz Yumması Utanç Vericidir"
 

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ise ülkesinin tam desteğini ortaya koyarken, "Özgür dünyanın yıllardır bağımsızlık hasreti çeken Filistin'in haklarını görmezden gelen İsrail'e göz yumması utanç vericidir " diye konuştu.
 
Davutoğlu: "Filistin Halkının Yanındayız"
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise "Filistin Devleti'nin her kararı Türkiye ve Türk halkı tarafından desteklenecektir. Tüm Filistin halkı ile dayanışma içindeyiz " diye seslendi.
 
"Tanınma Hakkını Filistinliler Çoktan Kazandı"
 
Filistin'in bağımsızlık sürecini desteklemenin insani, siyasi ve stratejik bir sorumluluk olduğunu ifade eden Davutoğlu şunları söyledi:
 
"Filistinliler çok acı çekti. Toplu cezalandırmalara ambargolara maruz kaldı. Tanınma hakkını Filistinliler çoktan kazandı. Çünkü uluslararası toplumun onlara verdiği sözler, vaatler başlatılan süreçler var. Sonuç ne oldu, hala baskı altındalar. Kudüs ki Filistin'in bir parçasıdır, olmaya devam edecektir. Hala hiçbir hakları yok. Uluslararası toplum, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, 60 yıldan beri devam eden taahhütlerini yerine getirmelidir. "
 
"Filistinlilere 'Bir 60 Yıl Daha Bekleyin' Diyemeyiz"
 
Davutoğlu, "Bu süreç uluslararası toplum için bir sınamadır. Bu sefer bu sınamadan geçemezsek, utanç olur. Filistinlilere 'bir 60 yıl daha bekleyin' diyemeyiz " sözleriyle çağırısını tekrarladı.

trthaber


Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,241 µs