En Sıcak Konular

Gül: Atatürk'ü milletçe saygı ve rahmetle anıyoruz

9 Kasım 2012 18:28 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mustafa Kemal Atatürk'ün İstiklal Savaşı'nı zafere ulaştıran eşsiz komutan ve dahi bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde milletçe saygı ve rahmetle anıldığını belirten Gül, "Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde milletçe, saygı ve rahmetle anıldığını belirten Gül mesajında, "Atatürk, İstiklal Savaşı'nı zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisidir. Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirmiştir. Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün hayatını ülkesine adayan cesur bir eylem adamı olduğunu ifade eden Gül mesajında şu ifadelere yer verdi: "Savaş meydanlarında askeri dehası, siyasette demokratik vizyonuyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefini koyup, geleceğin güçlü Türkiyesini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür. Dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan ve halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan Atatürk, Cumhuriyet rejimiyle demokratik bir yönetime geçişin temellerini atmıştır. Milli egemenliğe dayanan, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve güçlü bir Cumhuriyetle; üreten, kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir toplum oluşturulması amaçlanmıştır. Cumhuriyetin özgürlükleri destekleyen güçlü yapısı bugün demokratik atılımların başarıya ulaşmasını kolaylaştırmıştır. Bu yapı sayesindedir ki, demokrasisini büyük bir olgunluğa ulaştırmış, temel hak ve özgürlükleri genişletmiş olan Türkiye, yoluna hızla devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, sağlam temelleri, demokratik yapısı ve binlerce yıldan süzülen güçlü devlet geleneğiyle bugün bölgesinde bir cazibe merkezine dönüşmektedir. Atalarımızın bizlere mirası bu cennet vatanı daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

 Son yıllarda yapılan reformlar ve 89 yıldır ortaya konulan irade ile Türkiye'nin hedeflerine hızla yaklaştığını ifade eden Gül, "Geldiğimiz seviyeyi, aynı kararlılıkla ilerlememiz durumunda yarınlarımızın da daha parlak olacağının işareti olarak değerlendiriyorum. Milletimiz tüm kurumlarıyla birlikte Cumhuriyet'i yeni eserlerle güçlendirecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini mutlaka gerçekleştirecektir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs