En Sıcak Konular

Çiçek: Atatürk'ü saygı ve şükranla anıyoruz

9 Kasım 2012 17:45 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğini ve 'Büyük Türkiye' idealine hayat vermek için azimle, inançla ve kararlılıkla çalışmasını sürdüreceğini bildirdi.

Çiçek, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''TBMM'nin ilk başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı ve şükranla anıyoruz'' dedi.

Atatürk'ün, tarih sahnesine çıktığı günden beri esaret yüzü görmemiş Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirini kırmayı başarmış büyük bir kahraman olduğunu belirten Çiçek, mesajında şunları kaydetti:

''O, 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek Türk milletinin 250 yıllık geri çekilişine son veren ve Anadolu'da yeniden dirilişin yükünü omuzlayan bir büyük komutandır. O, Türk milletinin istiklalini, Cumhuriyet ile taçlandırarak 'kara lastiklileri' kendi mukadderatına sahip çıkma iradesine kavuşturan büyük bir devlet adamıdır. O, Türk milletinin bilimin ışığıyla aydınlanması ve çağdaş uygarlık yolundan ayrılmaması için 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyeti, millete emanet etmiştir.

Emperyalizmin mağdur ettiği milletlerin umut kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü halktan alan devrimlerle bugünlere ulaşmayı başarmıştır. Türk Milleti, Büyük Önder'in açtığı yolda yürümeye devam edecek ve 'Büyük Türkiye' idealine hayat vermek için azimle, inançla ve kararlılıkla çalışmasını sürdürecektir. Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. Yılı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük Önder'in hedeflerine ne kadar ulaştırdığımızın muhasebesini yapma günüdür.

Bugün vesilesiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.

Onun sevgisi yüreğimizde hep canlı duracak ve bizlerin en önemli ortak değeri olarak birlik ve beraberliğimizde kilit görevini hep sürdürecektir.''

AA



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs