En Sıcak Konular

12.12.2012'ye özel 112 yatırım atağı

9 Kasım 2012 14:19 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aralık ayının 12'sinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yatırım maliyeti yaklaşık 16 milyar TL olan 112 tesisin milletin hizmetine sunulacağını bildirdi.

10.10.2010'da 110, 11.11.2011'de 111 dev tesisin açılışını yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Eroğlu, bu sene de 12.12.2012 tarihinde 112 tesisin açılışını yapacaklarını belirtti. Eroğlu, bu sene de gün/ay/yıl sayısında tesis açılışı geleneğini devam ettireceklerini ifade ederek, “Geleneği bozmayarak 112 dev tesisi daha milletimizin hizmetine sunacağız. Açılışını yapacağımız baraj, içme suyu, sulama, taşkın koruma tesisleri, ormanlar, meteorolojik gözlem istasyonları, tabiat koruma çalışmaları ile yaklaşık 15 milyar TL'lik yatırımı hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

Açılışın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da düzenlenecek törenle yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, yatırımların bulunduğu illerle yapılacak canlı yayın bağlantısı ile 112 tesisin aynı anda hizmete alınacağını söyledi.

SULAMA VE ENERJİ ÜRETİM DEVLERİ

112 tesisin yatırım maliyetinin yaklaşık 15 milyar 960 milyon TL olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, “Bu tesislerin hizmete alınması ile 2 milyon 336 bin dekar arazi sulanacak. Yıllık 8.4 milyar kilowatt/saat elektrik üretilecek. Yıllık yaklaşık 614 milyon m3 içme suyu sağlanacak. Çok sayıda ilimiz taşkın koruma tesisi, tabii alan ve şehir ormanlarına kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

12.12.2012 tarihine özel olarak çok sayıda büyük barajın açılışının yapılacağını vurgulayan Orman ve Su işleri Bakanı, bunların başında Artvin Deriner Barajı'nın bulunduğunu ifade etti. 2.5 milyar TL'ye mal olan Deriner Barajı'nın, yıllık 2 milyar 118 milyon kilowatt saat elektrik üreteceğinin altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, büyük baraj açılışları içinde Trabzon Atasu Barajı, Yozgat Süreyya Bey Barajı, Konya Bağbaşı Barajı ile Konya Mavi Tünel Projesi'nin de bulunduğunu bildirdi.

İSTANBUL'DA 3 MİLYON NÜFUS İÇİN YENİ İÇME SUYU TESİSLERİ

İçme suyu tesisleri açılışları içinde İstanbul'un başı çekeceğini ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, “Aralarında Melen'in de bulunduğu tesislerin açılışı ile İstanbul'da 3 milyon kişinin su ihtiyacını karşılayacak tesisler hizmete alınmış olacak. Bütün illerimizin mevcut içme suyu ihtiyacını karşılama noktasını çoktan geçtik. Artık gelecek dönemin içme suyu ihtiyacını da karşılayan yatırımlara imza atıyoruz.” dedi.

Ülke genelinde çok sayıda sulama tesisinin de devreye alınacağını kaydeden Bakan Eroğlu, çok sayıda şehir ormanı ve bal ormanının açılışının yapılacağını vurguladı. Veysel Eroğlu, ülke genelinde çok sayıda meteorolojik gözlem istasyonu ile Milli Park ve Tabiat Parkı çalışmalarının da hizmete alınacağını müjdeledi.

CHA



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,301 µs