En Sıcak Konular

Çelik'ten lösemi hastalarına müjde

9 Kasım 2012 14:09 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, lösemi hastası çocukların tedavisinde kullanılan ilaçların temininde yaşanan sorunu çözdüklerini ve Başbakanlığa gönderdiklerini belirtti.

Bakan Çelik, Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 75 milyonu ilgilendiren konularla iç içe olan bakanlığının yaptığı bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hizmet yelpazesi son derece geniş olan bakanlığın temeli atılan merkezle hizmetleri ayağa getirdiğini anlatan Çelik, bu merkezlerin, herkes oturduğu yerden soysal güvenlikle ilgili hizmetleri alabilsin diye yapıldığını anlattı.

Bakan Çelik, taşeron işçilerin hak kayıplarının ortadan kaldırılması konusunda da çalıştıklarını belirterek, ''Taşeron işçilerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldıracak düzenlemeyi kısa bir dönem içerisinde gerçekleştireceğiz'' ifadesini kullandı.

Sosyal güvenlik reformu sonucunda fiziki mekanları iyileştirmeye başladıklarını ifade eden Çelik, 81 ildeki binaların tümünün 2013 yılı itibariyle elden geçirileceğini bildirdi.

Yaptırdıkları bir araştırmanın, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmetlerinden yüzde 80 memnuniyet duyulduğunu ortaya koyduğunu belirten Çelik, ''Kalan yüzde 20'yi de inşallah hep birlikte oluşturacağımız sinerjiyle tamamlayacağız. Neden yüzde 100 memnuniyet olmasın? Vatandaşlarımıza buradan bu temennide bulunayım'' diye konuştu.

Lösemi hastalarına müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, lösemi hastası çocukların kullandıkları ilaçların temininde yaşanan sıkıntıya da değinerek, şu bilgileri verdi:

''Gazetelerde de yer alan, lösemi hastası çocuklarımızın tedavisinde kullanılan ilaçların temininde yaşanan bir sorun vardı. Dün bunu bakanlık bünyesinde çözdük, Başbakanlığa gönderdik. Bu da bir iki gün içerisinde, belki de bugün yayınlanacak. Lösemi hastası çocuklarımızın ilaç temininde yaşadığı sıkıntıyı da bu şekilde çözmüş olacağız. Biz, çözüm merciyiz. Gece, gündüz demeden koşturacağız. Vatandaşlarımızın yükselen beklentilerini karşılamak için emrinize amade olduğumu ifade ediyorum.''

Sağlıkla ilgili çalışmalar

Bakanı Çelik, sağlıkla ilgili yaptıkları çalışmalara da değinerek, SGK'nın 2002 yılında 10 milyar lira harcayıp 70 milyona hizmet verdiğini, bugün 48 milyar lira ile hizmet verildiğini söyledi.

Çelik, sağlık harcamalarını 10 milyar liradan 48 milyara taşıdıklarını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Neden vatandaşımız en temel hakkı olan sağlıkla ilgili imkanlardan ülkemizin bütçesi çerçevesinde azami ölçüde yararlanmasın diye bu imkanları sizlere sunduk. Ama unutmadan söylüyorum. İstismarlar var mı? Var. Suistimaller var mı? Var. 'Sağlıkta neden 10 milyardan 48 milyara çıktınız' diye şikayet etmiyoruz. Bu, hak edene gidiyorsa ne mutlu. Ama hak etmeden istismarlar söz konusu ise yazık. Çünkü bu alan hassas bir alan, sağlık konusu hassas bir konu, bunun için hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Bakanlığımızın bünyesinde 'Alo 170 Hattı' var. Sosyal güvenlikle ilgili merak ettiğiniz bir konu varsa Alo 170'den bilgi alabilir ve tabii ki şikayetleriniz varsa şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.''

İstanbul Sosyal Güvenlik Müdürü Ramazan Yıldız, temeli atılan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin Maltepe, Kartal ve Ataşehir bölgelerine hizmet vereceğini belirterek, 46 bin metrekare alanda 2 adet 7 katlı, 2 adet de 6 katlı olmak üzere toplam 4 bloktan oluşan inşaatın 19 Ocak 2014'te bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konuşmaların ardından butona basarak Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin temelini attı.

Kaynak: AA



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,114 µs