En Sıcak Konular

'İşin içinde İsrail lobisi var'

9 Kasım 2012 12:10 tsi
'İşin içinde İsrail lobisi var' Altındal'dan önemli açıklamalar...

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programı araştırmacı-yazar Aytunç Altındal'ı konuk etti.

Romney'in seçimin tek kaybedeni olmadığını dile getiren Altındal, Yahudi Lobisi, WASP, silah endüstrisi ve Ermeni Lobisi'nin de kaybettiğini ifade etti. Obama'dan sonraki başkanın Hilary Clinton olacağını öne süren Altındal, Obama'nın da Kenedy gibi bir suikaste kurban gidebileceği iddiasını ortaya attı.

"SEÇİMİN TEK KAYBEDENİ ROMNEY DEĞİL"

ABD seçimlerinde sadece Cumhuriyetçi Parti'nin kaybetmediğini belirten Altındal, seçimin en büyük mağlubunu şöyle açıkladı: "Romney tek kaybeden değil seçimde birçok kaybeden var. İlk sıradaki kaybeden Yahudi lobisi yani Siyonistler. İsrail lobisi bir seçimde ilk kez yenilgiye uğradı... Bence Netanyahu, Romney'den daha fazla kayba uğradı."

'MAVİ MARMARA DAVASI'NDA TÜRKİYE KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARTABİLİR'

Seçimin 2'nci kaybedeninin ABD'yi kurmuş ve yönetmiş kesim olar WASP olduğunu vurgulayan Altındal, ABD'de yılardır hor görülmüş zenci ve yoksul sınıfın ilk kez 'Zengin sınıfı destekliyorum' diyen Romney ve temsilcilerini yendiğini dile getirdi. AB'nin de seçimde Cumhuriyetçi Parti'ye destek olmadığını söyleyen Altındal, Mavi Marmara Davası süreciyle ilgili olarak da şu iddialarda bulundu: "İnterpol'de İsrail'in etkisi aşağıya çekilmiş olacak. Mavi Marmara Davası'nda 5 İsrailli yönetici için mahkûmiyet kararı çıkacağını düşünüyorum. Türkiye İnterpol aracılığıyla başvuru yaparsa İsraillilere kırmızı bülten çıkartabilir. Bundan sonraki süreçte Mavi Marmara Davası'nda Türkiye için çok büyük rahatlama olacak. İsrail, din ve teknik olarak Türkiye'den özür dileyemez. 'Apologize' savunma demektir, özür dilemek demek değildir. İsrail'in birilerinden özür dilemesi kesinlikle mümkün değildir. 'Kendi görüşlerimi savunuyorum' der ancak. Ama bundan sonraki süreçte İsrail'in Türkiye ilişkilerinde yumuşama olacak. İsrail'in dünyadaki forsu büyük oranda azalacak."

"OBAMA 'KUDÜS İSRAİL'İN BAŞKENTİDİR' DESEYDİ KAYBEDERDİ"

Obama'nın Netanyahu'ya randevu bile vermediğini anımsatan Altındal, "Daha önce İsrail, ABD Başkanlarının odasına neredeyse kapısına tekme atarak girerdi. Obama kendisiyle sadece kerhen bir görüşme yaptı, Netanyahu da Romney'i İsrail'e çağırdı. 'Kudüs İsrail'in başkentidir' dedi. Bu büyük bir gaf... Kudüs'te hiç büyükelçilik yok. Eğer Obama, 'Kudüs İsrail'in başkentidir' deseydi seçimi kaybederdi" açıklamasını yaptı. Altındal, seçimin 3'üncü kaybedeninin ise silah endüstrisi olduğunu belirterek şöyle dedi: "ABD'nin geçen yılki harcaması 700 milyar dolar. Romney 1 Trilyon dolara çıkaracağını söyledi. Ortada büyük bir avanta var. Bu kaybedilen paranın tümü silah sanayine gidecek. Obama askeri harcamaları kıstı ve kazandı."

"OBAMA, ERMENİ SOYKIRIM'I İDDİASINI DESTEKLEMEYECEK"

Sözde soykırım iddialarının 100. yılı olan 2015 için Ermeni lobisinin büyük bir kampanya hazırladığına dikkat çeken Altındal, Obama'nın kesinlikle lobiyi desteklemeyeceğini ifade etti. Altındal, Seçimin 4'üncü kaybedeninin kesinlikle Ermeni lobisi olduğunu söyledi.

"OBAMA'DAN SONRA HİLLARY CLİNTON BAŞKAN"

Obama'dan sonra nüfusunun yüzde 51'i kadın olan ABD'nin kadın başkan seçeceğini ve bu kişinin de kesinlikle Hilary Clinton olacağını öne süren Altındal, "Bu da Demokrat Parti'nin önümüzdeki 12 yıl boyunca iktidarda olması demek. Seçimin kaybedenlerinden biri olan WASP 12 yıl daha Demokrat Parti'nin iktidara kalmasına izin verir mi? Bence WASP Obama'nın 4 yılına bile tahammül edemez. O zaman Obama'ya Kennedy gibi bir suikast düzenlenir. Ya da Monica Lewinsky gibi bir skandal çıkarır. Obama'yı burada durdurmazlarsa Demokrat Parti 12 yıl iktidarda kalabilir. Bu seçimde kaybeden WASP yerinde duramaz, ekonomik çıkarı buna izin vermez" iddiasını ortaya attı.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNİN TEMİNİ İÇİN ARAP BAHARI BAŞLADI"

Suriye rejimiyle ilgili de önemli iddialar ortaya atan Altındal, şunları söyledi: "Esad ben yönetimi bırakmak istiyordum dese de Baas buna izin vermez. Suriye'deki Baas ile Irak'taki Baas Partisi kanlı bıçaklı. Suriye'de 1.1 milyon Merkit (Hıristiyan) yaşıyor. Suriye Baas partisi Hıristiyanların kurduğu bir parti. Başında olan kişi Vatikan tarafından görevden alındı. Cinayet davası üzerine yıkıldı, şu an Arjantin'de kilise hapsinde. İsrail'in güvenliğinin temini için Arap Baharı başladı. Arap Baharı, kesinlikle bir halk ayaklanması değil. Arap Baharı 2002'de başladı. İşin içinde İsrail lobisi var. Suriye bölünse de bundan tek kazançlı çıkacak ülke İsrail olacaktır."

Gazeteciler.com



Bu haber 2,682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs