En Sıcak Konular

KCK'lı bombacıya rekor ceza

8 Kasım 2012 16:45 tsi
Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı'na el bombası atarak, bir polis memurunun yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık İlyas Yıldız ve avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yıldız, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, ''Verilecek cezayı da kabul etmiyorum.'' dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Yıldız'ı, TCK'nın 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs', 'izinsiz tehlikeli madde bulundurmak', 'kamu malına zarar vermek', 6136 Sayılı Yasa kapsamında 'bıçak taşımak' suçlarından toplam 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cumhuriyet savcısının hazırlayıp bir önceki celse mahkemeye sunduğu mütalaada, sanık Yıldız'ın terör örgütü PKK'ya bağlı olarak faaliyet gösteren ve şehirlerde eylem yapmak için KCK bünyesinde kurulan sözde öz savunma birliğinin üyesi olduğu ve bomba eğitimi aldığı belirtilmişti. Sanığın 21 Mart 2012 tarihinde Diyarbakır-Şanlıurfa karayolundaki AK Parti İl Başkanlığı binasına savunma tipi el bombası attığı kaydedilen mütalaada, olayda komiser yardımcısı Mesut Güleç'in yaralandığı, binanın camlarının kırıldığı ve jeneratörünün zarar gördüğü ifade edilmişti. Olaydan sonra kamera görüntülerinin incelendiğinde sanığın olay yerine önceden gelip keşif yaptığının tespit edildiği belirtilmişti. Savcı mütalaasında, ''Keşif sonrasında geldiğinde ise el bombası atarak olay yerinden kaçtığı, sanığın evinde yapılan aramada ise eylem anında üzerine giydiği elbisenin ele geçirildiği dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Sanığın AK Parti İl Başkanlığı'na el bombası atmak suretiyle ülkemizde kaos çıkarıp PKK terör örgütü adına devletin bağımsızlığını zayıflatmak veya birliğini bozmak, bomba atmak, kamu görevlisini bomba atmak suretiyle öldürmeye çalışmak, mala zarar vermek ve yasaya aykırı bıçak taşımak suçlarını işlediği, sanığın önceden keşif yapmasının kasten öldürmek suçundan tasarlamanın var olduğunu gösterdiği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.'' demişti.

YARALANAN POLİS, NEVRUZ İÇİN SAKARYA'DAN GELMİŞTİ

21 Mart'ta Diyarbakır'da Nevruz gerginliği nedeniyle Sakarya'dan takviye güç olarak gönderilen polis ekipleri AK Parti İl Başkanlığı önünde önlem almıştı. Huzurevleri Mahallesi tarafından gelen zanlı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki polislerin üzerine el yapımı bomba atarak kaçmıştı. Saldırıda polis memuru Mesut Güleç yaralanmıştı. Diyarbakır polisi düzenlediği operasyonda saldırganı bir gün sonra yakalamıştı.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs