En Sıcak Konular

Taksim'de 'açlık grevi' eylemi

8 Kasım 2012 15:32 tsi
Taksim'de, çeşitli sivil toplum örgütlerine üye bir grup, cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek için eylem yaptı. Yaşlı bir kadın eylemcilere tepki gösterince, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Taksim'de çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi bir grup, açlık grevinin sonlandırılması için oturma eylemi yaptı. Eylemciler açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Öte yandan eylemcilere tepki gösteren bir kadın ise polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Aralarında Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup Taksim Gezi Parkı'nda toplandı. ‘Ölümler durdurulsun' yazılı pankart taşıyan grup, hükümet aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, bugün açlık grevlerinin 58. günü olduğunu söyledi. Açlık grevlerine seyirci kalmanın ölümlere seyirci kalmak olacağını ifade eden Özgen, “Taleplere karşı sürdürülen duyarsızlığın toplumun vicdanında derin yaralar açacaktır. İnsan yaşamının söz konusu olduğu bugünlerde artık içinde bulunduğumuz her gün, her saat, hatta her dakika yaşam ölüm karşısında daha da mağlup olmaktadır. Bizler, emek ve demokrasi örgütleri olarak, yaşadığımız yüzyılda bir utanç tablosu yaşamamak, artık bir insanımız dahi yitirmemek için bir an önce diyalogların çözüme ulaşmasını istiyoruz. Hükümet bir an önce sorumluluğunu yerine getirmelidir. “ ifadelerini kullandı.

Bu arada, yaşlı bir kadın eylemcilere tepki gösterdi. Kadın, sivil polisler tarafından eylemin yapıldığı alandan uzaklaştırıldı.

Grup, açıklamanın ardından yarım saat oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

CİHAN



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs