En Sıcak Konular

MHP hükümete öyle bir tehditte bulundu ki...

8 Kasım 2012 15:32 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı ile Türkiye'nin gündemine de ''baharın'' girdiğini öne sürdü.

"Nasıl Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da Suriye'de başlayan bahar oraya kan ve zulüm ve işkence götürmüşse, Türkiye'de başlatılacak baharın çerçevesi de bu kanunla Türkiye'nin gündemine girmiştir."

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Bal, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı'nı eleştirdi. Tasarının görüşmelerinin sorunlu başladığını ve sorunlu sürdüğünü dile getiren Bal, düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Bal, düzenlemeyle Türkiye'nin ikiye bölündüğünü, ilk parçasının büyükşehir kapsamında kalan yerler, ikinci parçasının da diğer iller olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

''İki statülü, iki gruplu bir Türkiye yaratıldı. Bu, hayra alamet değil. Bu düzenlemeyle, eyalet sistemi mevzuatımıza giriyor. Bu üniter yapıyı bozan bir uygulamadır. Bu üniter yapının bozulmasını, kapatılan ve mahalleye dönüştürülen belde, köy ve büyükşehir belediyesine dönüştürülen illerin halkı istemiyor. Bu yapının bozulmasını şaşırtan bir gerçek, İçişleri Bakanlığı istemiyor. Üniter devlet yapısının bozulmasını Türk milleti istemiyor. İsteyen de var. İsteyenler, AKP'yi Oslo'da masaya oturtan silahlı, bölücü terör örgütü, onun siyasi şehir yapılanması anlamına gelen KCK, büyük Kürdistan'ı kırma hayali kuran uluslararası odaklar.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı ile Türkiye'de bir bahar başlayacaktır. Nasıl Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da Suriye'de başlayan bahar oraya kan ve zulüm ve işkence götürmüşse, Türkiye'de başlatılacak baharın çerçevesi de bu kanunla Türkiye'nin gündemine girmiştir. İş bu kadar ciddi ve vahimdir.''

Bal, düzenlemeyle AK Parti'nin ''haram sofrası'' kurduğunu ileri sürerek, kapatılan belde ve köylerin gayrimenkullerinin merkezi idareye teslim edildiğini savundu. Özellikle Ege ve Akdeniz'de denize yakın gayrimenkullerin 10 dönümünün 20, 30 milyon lira edeceğini anlatan Bal, ''Bu müthiş kaynak. Ye ye bitmez'' dedi.

-''Kürsü işgali değil''-

Bal, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''TBMM Genel Kurulu'nda kürsü işgalinden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bir uyarı aldınız mı?'' şeklindeki soru üzerine Bal, partisinin bu kanunun yürürlüğe girmemesi için İçtüzük'ün kendisine verdiği yetkileri kullandığını söyledi.

''Dün Genel Kurul'da yaşanan işgal değildir. Derdimizi Meclis Başkanvekiline anlatamadık'' diyen Bal, şöyle devam etti:

''Bu kanun Anayasa ile Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülsün istedik. Kabul edilmedi. Milletvekillerimiz, Meclis Başkanvekili'nin önünde derdini anlatmaya çalıştı. Bu, basın tarafından kürsü işgali olarak yorumlandı. Bu kürsü işgali değildir. Söz talep etme hakkıdır. Bu hakkı MHP kullanmıştır.

Sayın Genel Başkanımızın, elbette siyasette nezaketi, zarafeti, söz ile ikna etme gücümüzü tercih eden bir üslubu vardır. Sayın Genel Başkanımızdan gerek grubu, gerek başkanvekillerini uyaran bir mesajı alınmamıştır.''

Kaynak: AA



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs