En Sıcak Konular

Gül'den füze açıklaması

8 Kasım 2012 14:28 tsi
Gül'den füze açıklaması "Sıcak gelişmeler söz konusu olunca, bu tip potansiyel tehlikeler ortada olunca buna karşı her türlü tedbir alınır. Bu tedbirlerden bir tanesi de balistik füzelere orta ve yakın menzilli füzelere karşı alınacak tedbirlerdir."

Cumhurbaşkanı Gül, "Terör örgütü eğer sınırımızın hemen ötesini kendisi için bir serbest alan haline getirdiyse buna asla müsaade etmeyiz" dedi.

Günü birlik ziyaret için karayoluyla Ankara'dan Çankırı'ya gelen Gül, Çankırı Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gül'ün açıklamalarından bazıları şöyle:
Şiddete silaha ve teröre kim hangi gerekçe ile başvurursa vursun, muhakkak ki bu karşılıksız kalmayacaktır. Türkiye hiçbir taviz vermeden terörle mücadelesine kararlı bir şekilde devam edecektir. Şüphesiz ki Türkiye her şeyin konuşulabildiği bir ülkedir. Bu çok önemli. Herkes düşüncesini, fikrini, en aykırı görüşünü bile Türkiye'de ifade edebilir. Bunların ifade edilebildiği, her şeyin konuşulabildiği bir ülkede silaha, şiddete ve teröre başvurmak asla affedilmez.

Sınırımızın hemen ötesini terör örgütü kendisi için bir serbest alan haline getirdiyse buna hiçbir ülke müsaade etmez. Biz de buna asla müsaade etmeyiz. Onun için her türlü mücadele meşruiyetimiz vardır. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak niyetimiz yoktur ama başka bir ülkeden bize karşı terör saldırıları olur ve bunu o ülke kendi imkanlarıyla susturamıyorsa bizim ona karşı her türlü tedbiri alma hakkımız vardır. Bu hem kendi meşru hakkımızdır hem de uluslararası hukukun verdiği haktır.

Türkiye'nin herhangi bir şekilde Suriye ile savaşa girmesi, böyle bir niyeti söz konusu değildir. Umarım ki Suriye'nin de herhangi bir şekilde Türkiye'ye karşı akıl almaz bir davranış içerisine girme niyeti söz konusu değildir. Ama bu tip sıcak gelişmeler söz konusu olunca, bu tip potansiyel tehlikeler ortada olunca buna karşı her türlü tedbir alınır. Bu tedbirlerden bir tanesi de balistik füzelere orta ve yakın menzilli füzelere karşı alınacak tedbirlerdir. Dolayısıyla NATO içerisinde uzun süredir, savunma amaçlı olarak, bunun altını çizmek isterim, bu tip ihtiyat planlamaları söz konusudur.

Suriye'de esir tutulan gazeteciler

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Suriye'de esir tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Beşar Kadumi'nin durumlarına ilişkin sorusunu yanıtlarken hem Türkiye'nin hem de başka ülkelerin gayret gösterdiğini belirtti.

Gül, ''Bu konu çok fazla dillendirilince o zaman siyasi mesele haline geliyor. Siyasi mesele haline gelince de kurtarmak zorlaşıyor. O bakımdan belki yetkililer, hepimiz aleni konuşmuyoruz bu konuyu ama sadece haber toplamak, olup biteni dünyayı dünyaya duyurmaktan öteye bir görevi olmayan gazetecilerin kurtarılması için de büyük bir çaba gösterildiğini burada ifade etmek isterim'' diye konuştu.

Açlık grevleri

Gül, açlık grevlerine ilişkin ise ''Yanlış mücadele metotları hiçbir zaman problemlerin çözümüne yardımcı olmaz. Bu bakımdan bu eylemlerden herkesin vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum'' şeklinde değerlendirme yaptı.

A.A.



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,326 µs