En Sıcak Konular

Clinton gidiyor, yerine kim gelecek?

8 Kasım 2012 14:05 tsi
Clinton gidiyor, yerine kim gelecek? Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yeni dönemde bakan olmayacağı konuşuluyor. Peki bu kritik göreve kim getirilecek? İşte dışişleri bakanlığı için adı geçen muhtemel adaylar...

2. kez ABD başkanlığına seçilen Barack Obama, kabinesinde de bazı değişilikler yapacak.

Özellikle de dışişleri bakanlığı görevini kimin yürüteceği en merak edilen konu.

Obama kabinesindeki en büyük desteğe sahip isimlerden olan isim Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yorgun olduğunu ve dinlenmek istediğini belirterek sonraki dönemde görevi bırakacağını açıklamıştı.

Washington Post gazetesine açıklamalarda bulunan Clinton, “Yerime gelecek kişi belirlenene kadar bekleyeceğim ancak bu uzun bir zaman dilimi olarak algılanmamalı” dedi.

Clinton, hakkında devam edeceği yönünde haberler çıkması üzerine ise fikrinde bir değişiklik olmadığı ve görevi bırakacağı yönündeki söylemini yineledi.

Clinton, “Göreve başladıktan hemen sonra ayrılmayı düşünüyorum. Benim planım bu ama Başkan ile oturup konuşma fırsatı bulamadım. Çünkü seçimleri kazanmaya çalışıyor. Bu süreç kısa zaman sonra bitecek. Daha sonra oturup konuşacağız” diye konuştu. Bu konuda ikna edilmesinin zor olduğunu da vurgulayan Clinton, “Daha fazla kalmayı düşünmüyorum. Ancak yapılması gereken işlerin de farkındayım. Başkanla konuşacağım” şeklinde konuştu.

OBAMA'NIN ZAFER KONUŞMASINDA YOKTU

Nitekim Obama'nın ikinci dönem başkan seçimlesinin ardından yapılan zafer konuşmalarında Clinton'un ortalarda görülmemesi de, "kesin olarak gideceği" yönünde yorumlara neden oldu.

YERİNE KİM GELECEK?

Clinton'un gitmesiyle kabinesinde zorunlu bir değişiklik yapması gereken Obama'nın Amerikan siyasetinin en güçlü diplomatı için kimi seçeceği merak konusu oldu. Vatan gazetesine konuşan ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'ye göre Clinton'un yerine en güçlü aday olarak 2004 seçimlerinde George Bush'a yenilen Massachusetts Senatörü ve Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanı John Kerry gösteriliyor. İkinci bir isim ise dış politikada büyük deneyime sahip olan Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Thomas Donilon. Bir diğer aday olarak da 20 yıllık dış politika deneyimi olan ABD'nin BM daimi temsilcisi Susan Rice öne çıkıyor.

 

Kaynak: Haber7
 

Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs