En Sıcak Konular

Şahin, CHP'nin istifa ettirdiği başkanı aradı

8 Kasım 2012 12:47 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, katıldığı bir toplantıda kendisini övdüğü için partisinden istifa ettirildiği öne sürülen CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nu telefonla aradığını söyledi.

Üzgün olduğunu belirten Şahin, “Karar vericilerin vicdanlarına bir sormaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.


 Bakan Şahin, İstanbul Kongre Merkezi'nde KAGİDER tarafından düzenlenen “Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi”nin “Yeni Dünya Düzeninde Kadının Yükselen Gücü” temalı toplantısına katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin'e, geçtiğimiz haftalarda kendisini öven eski CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun partisinden istifa ettirildiği iddiaları hatırlatıldı.


Üzgün olduğunu belirten Bakan Şahin, “Ben hakikaten çok üzüldüm çünkü insanların bu kadar kolay harcanmaması gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin diline baktığınız zaman farklılıklarımıza rağmen birbirimize sevebilmeyi ve hoşgörüyü yükselen bir değer haline dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bundan dolayı Kadın Kolları Başkanının görevlerinin alınmasını inanın hiç anlayamıyorum. Siyasetin üslubu çatışma ve kavga üzerinden gittiği zaman yükselen bir değer oluyorsa bunda toptan kaybediyoruz. Halbuki bizim bu değerleri çoğaltabilir, birbirimizi partimiz ne olursa olsun insan olarak sevebiliriz. Partimiz ne olursa olsun birbirimizi beğenebiliriz. Rekabeti hayırda yarışarak, rekabeti yaparken daha iyi iş yapma üzerine koyabiliriz. Bunların rekabeti engelleyici bir unsur olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hakikaten bundan dolayıysa çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Çavuşoğlu ile telefonla görüştüğünü ve üzüntülerini dile getirdiğini belirten Şahin, “İnşallah böyle değildir diye düşünüyorum. Eğer böyleyse de bu karar vericilerin vicdanlarına bir sormaları gerektiğini düşünüyorum çünkü partisine rağmen ve görüşüne rağmen, 'Biz birbirimizi seviyoruz' dediğimiz ölçüde bu ülke kazanacak, bu ülkenin insanları, bu ülkenin kadınları kazanacak diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs