En Sıcak Konular

Doğru beslenerek hastalıkları yenin!

8 Kasım 2012 11:16 tsi
Doğru beslenerek hastalıkları yenin! Kim korkar 'hain' hastalıklardan işin sırrını bildikten sonra. Sizler için hazırladığımız bu doğru beslenme şekilleri ile sağlıklı günlere kucak açın!

Diyabet

Şeker hastalığı olarak bilinen diyabet; tıbbi beslenme programı, ilaç, insülin ve egzersizle birlikte tedavi ediliyor. Diyabet hastaları kana hızlı karışma özelliği olan şeker, bal, pekmez, tatlı gibi besinlerden uzak durmalılar.

 

Diyabetler nasıl beslenmeli?

Yenilen gıdalar kişinin ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerini karşılamalıdır. Az ve sık aralıklarla günde altı defa beslenmeleri gerekir. Tek tip beslenmeden kaçınarak, her öğünde her besin grubundan tüketmeleri gerekir. İdeal kilo korunmalı ve ilaç saatlerine göre yemek alışkanlıkları düzenlenmelidir.

Kalp - damar


Posa tüketiminin arttırılması, özellikle sebze, meyve ve tam tahıl ürünlerinin tüketimine ağırlık verilmesi gerekir. Zeytinyağı başta olmak üzere sıvı yağlar kullanılmalıdır.

Bunlardan kaçının!


Aşırı yağlı yiyecekler, doymuş yağdan zengin olan besinler sınırlandırılmalıdır. Tuz tüketimi azaltılmalı ve baharata yönelinmelidir.

Böbrek


Hastanın kan değerinin çok sıkı takip edilmesi gerekir. Ayrıca hastalığın seyri zaman içinde farklılık gösterdiğinden bu grup hastaların beslenme planı, diyetisyen tarafından bireye özgü olarak planlanır.

Bunlara dikkat edin!


Proteinli yiyecekler az tüketilmelidir. Et, süt, yumurta, peynir ve balık gibi besinler bir diyetisyen tarafından belirlenmelidir. Ayrıca hazır yiyecekler, içeriği bilinmeyen yiyecekler ve tuz tüketiminden kaçınılmalıdır.

Osteoropoz


Her öğünde dört ana besin grubundan bir besinin bulundurulması gerekir. Özellikle süt, yoğurt, peynir, kefir gibi ürünler tüketimi arttırılmalıdır. Her gün ortalama 3-5 porsiyon meyve, 2-3 porsiyon sebze tüketimi sağlanmalıdır.

Asla yapmayın!

Doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Kafein alımı azaltılmalıdır. Düşük kalsiyum beslenme biçimi bu hastalığı arttırır. 

Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs