En Sıcak Konular

''One minute'' ağırlarına gitmiş

7 Kasım 2012 20:30 tsi
Mavi Marmara mağdurlardan Seyyar, İsrail askerlerinin, kendilerine sürekli ''Tayyip gelsin sizi kurtarsın, one minute'' dediklerini belirterek, ''Herhalde bu deyim ağırlarına gitmiş'' dedi.

Mavi Marmara'ya saldırı davasının mağdurlarından Fahrettin Seyyar, ''Bize askerler (İsrail askerleri) sürekli olarak, 'Tayyip (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) gelsin sizi kurtarsın, one minute' diyorlardı, herhalde bu deyim ağırlarına gitmiş'' dedi.
 
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mağdurlardan Fahrettin Seyyar saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunduğu belirterek, gemide ve daha sonra götürüldükleri liman ile havalimanında sürekli olarak psikolojik baskı gördüklerini söyledi.
 
Yanında yüklü miktarda para olduğunu ifade eden Seyyar, İsrail askerlerinin kendisindeki parayı istediklerini üzerini ve eşyalarını sürekli olarak kontrol ettiklerini anlatarak, şunları belirtti:
 
''Hatta en son havalimanına gitmeden önce en az 10 kez üzerimde arama yaptılar. Ben de sürekli olarak parayı elimde tuttum. Birçok arkadaşımızı da darp ettiler ve sözlü tacizde bulundular. Ayrıca bize askerler (İsrail askerleri) sürekli olarak, 'Tayyip (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) gelsin sizi kurtarsın, one minute' diyorlardı, herhalde bu deyim ağırlarına gitmiş.''
 
Seyyar, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini bildirdi.
 
Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, mağdur ve müşteki 33 kişinin dinlenildiği duruşmayı, 9 Kasım Cuma gününe erteledi. Başkan Kaptan, Cuma günü bazı mağdur ve müştekilerin ifadesinin alınacağını, akabinde ise sanık ve mağdur avukatlarının taleplerinin alınacağını söyledi.

aa


Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs