En Sıcak Konular

'Sakık'ın ifadesi nerede alınıyor' tartışması

7 Kasım 2012 20:16 tsi
Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Şemdin Sakık'ın duruşma salonunun arkasındaki gizli tanık odasında olmadığı, Diyarbakır'dan telekonferans yöntemi ile ifadesinin alındığı iddia edildi. Mahkeme, konuyla ilgili herhangi bir açıklam

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gizli tanık 'Deniz' olarak ifadesinin alınmasına başlanan Şemdin Sakık'ın, dünkü oturumdan bugünkü oturum sonuna kadar duruşma salonunun arka tarafındaki gizli tanık odasında bulunup bulunmadığı tartışma konusu oldu.

Duruşmada Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün avukatı Hasan Fehmi Demir, 'görüntüsü salondaki perdeye yansıtılan Sakık’tan duruşma salonu binasında mı başka bir yerde mi ifade alındığı soruları tartışmaya neden oldu. Hasan Fehmi Demir, "Şu anda nereden ifade veriyorsunuz?" diye sordu.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Özese araya girerek, "Bunun bir önemi yok. Bu soruyu geçin. Usul ekonomisi açısından bulunduğu cezaevinden getirilip götürülmesi göz önüne alınabilir." dedi.

Avukat Demir, "İddianamedeki ifadenizin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nca talimatla alındığı görülüyor. İfadenizi kim aldı?" diye sorması üzerine de tanık Sakık, "İstanbul'dan gelen 3 savcı ifademi burada aldı." sözleri, Sakık’ın ifadesinin Diyarbakır'dan telekonferans yöntemi ile alındığı şüphelerine neden oldu. Mahkemeden bu konuda herhangi bir açıklama yapılmazken, bazı avukatlar bu şüphelerini sosyal medya üzerinden attıkları mesajlarla dile getirdi.

Davanın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer de söz alarak, sanıklarla aralasında husumet bulunan kişilerin tanık olarak dinlenemeyeceğin söyledi. Avukat Sezer, "Bu durumda gizli tanıkların durumunu tespit etmek mahkemenin işidir. Şemdin Sakık’ın Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile arasında husumet olduğu açıktır. Gizli tanık Deniz, kendisi kimliğini açıklamasa bunu hiçbir zaman bilemeyecektik. Ellerinde Mehmetçiğin kanı olan Şemdin Sakık’a soru sormayacağım." şeklinde konuştu.

Sakık, kardeşi BDP milletvekili Şemdin Sakık ile ilgili, "Benim kan emici kardeşim, dağa çıkanlara 'onurları için çıktı' diyor. Ben de dedim ki; "Çıkmayanlar onursuz mu?" ifadelerini kullandı.

Saat 19.12'de Başkan Özese tanık Sakık'ın ifade işleminin tamamlandığını söyledi. Duruşmayı yarına bıraktıklarını belirten Özese, yarın yapılacak duruşma için gizli tanık 'Huzur'un çağırılmasına kadar verdiklerini açıkladı.

cihan

Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,603 µs