En Sıcak Konular

AK Partili 6 vekilden Kılıçdaroğlu'na dava

7 Kasım 2012 19:52 tsi
AK Parti'li altı milletvekili, kendileriyle ilgili sahte oy kullandığı iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hukuki yola başvuracaklarını açıkladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Elazığ milletvekili Sermin Balık, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, geçen hafta Perşembe başlayıp Cuma sabaha karşı biten Genel Kurul'da, bir partinin yoklama istemesi üzerine elektronik cihazla yoklama yapıldığı, bu yoklama sırasında bazı milletvekilleri elektronik cihazla yoklama verirken, birçoğunun da pusula ile yoklamaya katıldığı belirtildi.

Milletvekillerinin pusulalarını kavaslar eliyle Başkanlık Divanı'na ulaştırdığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bu yoklama, elektronik cihazla yapılan yoklama ile aynı geçerliliğe sahiptir ve hiçbir şüpheye yer yoktur. Her partiden milletvekilleri pusula veya elektronik cihazla oylarını-yoklamalarını verdikten sonra Genel Kurul salonundan farklı sebeplerle ayrılabilirler, verdikleri oy veya yoklama İçtüzük'e ve yasalara uygundur, asla sahte değildir. Bu hakkını kullanan milletvekilini hangi yöntemi kullanırsa kullansın, asılsız ve mesnetsiz iddialarla itham etmek, bunu da kamuya ilan etmek özellikle TBMM kutsal çatısı altında kimsenin haddine değildir.

Bu iddiada bulunan bizzat kendisi milleti kandıran iftiracıdır. Dolayısıyla Genel Kurul salonundan çıkan milletvekilini sahtekarlıkla itham etmek, ya çok büyük bir cehalet göstergesi ya da yıllarca grup başkanvekilliği yapmış, İçtüzük'ü çok iyi bilmesi gereken birisi için kötü niyetli siyasi rant sağlama girişimidir. Siyasi tarihimizde ilk defa bir Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, bu kadar acz içinde Meclis çalışma yöntemlerinden bile, çaresizliğine çare arar hale gelmiştir. Kendisine bu notu verenler, milletvekiline sahtekar denilmesinin ne kadar vahim bir ahlaki ve hukuki durum yarattığının ya farkında değiller ya da Genel Başkanları ile ilgili niyetleri başkadır.

Biz, insan vicdanına aykırı bu davranışın karşılığında hakkımızı hukuk yollarıyla arayacağımızı, milletin iradesinin yegane tecelli mekanı olan TBMM'ye olan inancımızı ve bağlılığımızı bir kez daha sarsılmaz bir inanç ile teyit ederek ilan ediyor yüce milletimizi saygıyla selamlıyoruz.''

-''Bugüne kadar hiç pusula göndermedim''-


AK Parti'li Aşlık da AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle oylamanın yapıldığı saatte evinde olduğunu belirtti.

Meclis'ten ayrılırken kimseye adına pusula vermesi konusunda bir şey söylemediğini ifade eden Aşlık, bugüne kadar hiç pusula ile de oy kullanmadığını bildirdi.

Aşlık, şöyle devam etti:

''Benim durumum diğer AK Parti'li arkadaşlardan farklı. Onlar Meclis'te. Pusula verip çıkmışlar. Ben ise Genel Kurul'da zaten yoktum.  Benim adıma AK Parti'den bir arkadaşım pusula verse, 'verdim' derdi. Şu ana kadar öyle bir şey olmadı.  Muhalefet de vermiş olabilir. Bir organizasyon hazırlanmış olabilir. Genel Kurul kayıtlarını istedim. Görüntüleri izleyeceğim ve durumu tespit ettireceğim.

Kılıçdaroğlu beni sahtekarlıkla suçluyor. Türk Ceza Kanunu'nda ''sahtecilik'' suçunun tanımı bellidir.  Ortada bir sahtecilik yok. Ben hukukçuyum. Sahtecilik suçu olmadan bir insanı nasıl sahtekar ilan edersin? Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açacağım.''

aa

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,718 µs