En Sıcak Konular

Tekin: CHP tüm mağdurların sigortası olacak

7 Kasım 2012 19:07 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''CHP, sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, bu ülkede tüm mağdurların sigortası olacak. Bu sigortanın başındaki insan da Kemal Kılıçdaroğlu'dur'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli'nin Körfez ilçesine gelen Tekin, Körfez Ticaret Odası'nda meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Tekin, yalnızca Kocaeli ve Körfez'de değil, birçok yerde ticaretin gittikçe daraldığını ifade ederek, tüm verilere bakıldığında en çok göç alan il olan Kocaeli ticaretinde gelişme olması gerekirken, tam tersine bir daralma olduğunu kaydetti.

Tekin, iktidar olmaları halinde tarım, hayvancılık, çiftçilik ve sanayi gibi birçok alanda daha planlı çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Ziyaret sırasında yerel seçimlerin öne alınmasına karşı çıkmalarının nedenine ilişkin bir soru üzerine Tekin, ''Bir muhalefet partisi erken seçimden kaçmaz. 2013 mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarında hangi tarihi istiyorlarsa istesinler bizim için önemli değil. Amacımız, ranta teslim olmaktan kentleri kurtarmaktır. Hırsızlığın, yolsuzluğun diz boyu olduğu bir sistemden bahsediyoruz. Biz tarihe değil, sisteme itiraz ediyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

-''Kılıçdaroğlu, Türkiye için bir şans''-

Daha sonra Yavuzselim Mahallesi'nde Cem Evi'ni ziyaret eden Tekin, burada yaptığı konuşmada ise bir Başbakan'ın üslubuna yakışmayan cümlelerle karşı karşıya kaldıklarını öne sürerek, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye için bir şans olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun ''önce mezhep'' değil, ''önce insan'' olarak baktığını vurgulayan Tekin, ''Sayın Başbakan, sadece milyonlarca Alevi yurttaşlarımızı incitmedi, farklı mezheplerde, farklı dinlerde olanları da incitti. Bir başka inanca, bir başka dine tahammül edemeyecek bir Başbakan olabilir mi? O ülkede huzur, bütünlük, birlik olabilir mi? Tüm bunlara rağmen Alevi yurttaşlarımız son derece sağduyulu davranmıştır. Tüm sorunlarınızı biliyoruz'' ifadesini kullandı.

Tekin, özellikle ''Alevi açılımı'' döneminde çok net tavır koyduklarını dile getirerek, Alevilerin bir lütuf ya da farklılık değil sadece insani haklarını istediğini söyledi.

Bu haklara bir gün kavuşulacağını anlatan Tekin, şöyle konuştu:

''CHP iktidarı döneminde bunlar tartışılmaz olacak. Önümüzdeki süreçte bu yasal statüyü oturtabilirsek en azından Cem Evi tartışmalarını ortadan kaldırmış oluruz. Kamu imkanları her yere çalışırken, ibadethanelere kapalı olması kabul edilir değildir. Bunları en kısa zamanda inşallah bizim iktidarımızda çözeceğiz. CHP sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, bu ülkede tüm mağdurların sigortası olacak. Bu sigortanın başındaki insan da Kemal Kılıçdaroğlu'dur.''

aa

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs