En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan 'Patriot füzesi' açıklaması

7 Kasım 2012 18:18 tsi
Davutoğlu'ndan 'Patriot füzesi' açıklaması Dışişleri Bakan'ı Davutoğlu Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzeleri talep edeceğine ilişkin, ''İhtimaliyat hazırlıkları çerçevesinde her şey ele alınır'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzeleri satın alacağı ve Suriye sınırına Patriot bataryası yerleştireceğine yönelik iddialarla ilgili, NATO'nun tüm üyeleri savunmakla mükellef olduğunu hatırlatarak, ''İhtimaliyat hazırlıkları çerçevesinde her şey ele alınır'' dedi.
 
Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Suriye kaynaklı gelişmelerle ilgili Türkiye'nin birkaç kez NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdığını ve müttefiklerini bilgilendirdiğini anımsattı.
 
Türkiye'nin bir talebi olmasa bile NATO'nun Türkiye dahil tüm üyelerini korumak için kendi hazırlıklarını yaptığına işaret eden Davutoğlu, Suriye krizinin Akçakale'ye düşen top mermisi ve Akdeniz'de düşürülen Türk uçağı vesilesiyle zaten Türkiye tarafından NATO'nun gündemine getirildiğini vurguladı.
 
Davutoğlu, NATO'yla istişarelerde Patriot füzelerinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, her türlü riske karşı alınacak her türlü savunma tedbirinin konuşulmasının normal olduğunu söyledi.
 
Suriye'deki kimyasal ve biyolojik silahların uluslararası kamuoyundaki endişeleri artırdığının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, ''Risklerden bir tanesini söylediniz'' dedi.
 
Yemen'e silah sevkıyatı iddiaları
 
Davutoğlu, Türkiye'den Yemen'e silah taşındığı iddialarıyla ilgili soruya karşılık da ''Bu konuyu araştırıyoruz. Hiçbir şekilde Türkiye'den herhangi bir ülkeye hiçbir silah sevkıyatı yapılmaz. Hele hele Yemen gibi dost ve kardeş bir ülke için böyle bir şey söz konusu olamaz'' diye konuştu.
 
''Bizim için Yemen'de iki taraf yoktur'' diyen Davutoğlu, Türkiye'nin bu ülkede herhangi bir tarafı desteklemek gibi bir yaklaşımının olamayacağını belirtti.
 
Davutoğlu, hükümetin kontrolü dışında birilerinin böyle bir çaba içine girmesi halinde hukuki süreçte gereken tedbirlerin alınacağını da vurguladı.
 
ABD Başkanlığı'na yeniden seçilen Barack Obama'yı tebrik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son 4 yıldır Obama yönetimiyle Türkiye'nin yakın işbirliği içinde olduğunu ve Amerikan halkının bu seçimde ortaya çıkan iradesini saygıyla karşıladıklarını kaydetti.

aa

Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs