En Sıcak Konular

Özal'ın cenazesi konuşuyor!

7 Kasım 2012 16:13 tsi
Bugün gazetesi yazarı Tarık Toros, Özal'ın otopsisinde bulunan ismini açıklamadığı birisinden edindiği bilgiyi köşesine taşıdı...

İşte o yazı:

Cenaze konuşuyor

2010 yılı Aralık ayında, Kanaltürk'teki Merkez Siyaset programında Semra Özal'a açık seçik sormuştum: Siz eşinizin zehirlendiğini mi düşünüyorsunuz?

"Evet" demişti. Sonra da bunu açtı ve Turgut Özal'ın vefat ettiği sabahın gecesinde gittiği resepsiyonda içtiği limonataya dikkat çekti.

Semra Özal o gün bugündür konuşmadı. Ama açıklamaları, Özal'ın kabrinin açılması sürecini tetikledi. Savcılık resen soruşturma başlattı, ifadeler aldı ve sonunda mezar açıldı.

Devlet, o mezarı çıkabilecek olası sonuçları bilerek kazdı. Dikkat edin, örnek alınmadı. Bütün naaş çıkarıldı. Günlerce incelendi, tahlil edildi.

Yaklaşık 20 yıl sonra topraktan çıkarılan naaşın mucizevi biçimde korunması, soruşturmanın işini kolaylaştırdı. İşin fiziki veya mistik izahı bir yana, aklımdan ilk geçen şu oldu: Cenaze bunu beklemiş.

Geçenlerde bir yerde bu yorumu yapınca enteresan bir bilgiye ulaştım. Kaynağımı veremem ancak naaşı inceleyen isimlerden biri "İşimiz bittikten sonra ceset kararmaya başladı" diyor. Adeta görevi bitmiş gibi.

Kareleri birleştirin

Gazetemizin cuma günkü sürmanşeti çok netti: "ZEHİRLEMİŞLER."
Adli Tıp Başkanı'nın açıklama yaparken bu bilgiyi geçiştirmeye çalıştığı çok aşikârdı.
Mesela, Adli Tıp Kurumu'nun bağlı olduğu Adalet Bakanı hiç konuşmadı. Açıklama da yapmadı. Bu manidardır.

"Zehirlenme" bilgisi, öyle üzerinde durulmayacak bir olay da değildir.
Son günlerde bunu da sulandırmaya çalışıyorlar. Yok efendim, zehirlenmişse ne olacakmış... 20 sene sonra fail veya failler nasıl bulunacakmış... Bu bilgi, neye ve kime hizmet edecekmiş, filan...

Hepsi bir yana, yakın Türkiye tarihine açık ara damgasını vurmuş bir başbakan ve cumhurbaşkanının zehirlenerek öldürüldüğünün ortaya çıkması, tek başına bir skandaldır. Bunun böyle bilinmesi bile, sonrasındaki gelişmeleri tahlil etmek açısından mühimdir. Ayrıca öyle zannedildiği gibi üzeri örtülecek bir kriminal olay da değildir. Dünya suç tarihi 50 yıl sonra aydınlatılan nice hadise nakleder bize.

Başdanışmana dikkat!

Pazartesi günü Zaman gazetesinden Turgut Özal'ın eski başdanışmanı Arif Yüksel'in açıklamaları okundu mu, bilmiyorum. Satır satır dikkatle okudum.

Özetle diyor ki:
"Zehirlenme süreci geziye çıkmadan bir ay önce başladı. Onu zamana yayarak zehirlediler."
Orta Asya gezisinin öncesi ve sonrasında Özal'ın sağlık durumuna ilişkin çok ayrıntılı bilgiler veren Arif Yüksel, cumhurbaşkanının son gecesini de anlatmış:

"Saat 18'deki serginin açılışına katıldı. Bir ara Özal'ı bina içerisinde gezerken elinde limonatayla gördüm. Bir yudum aldıktan sonra bıraktı. Ardından rahatsızlandı. Bir kanepeye uzandı. Sonrasında Köşk'e gittik. Semra Hanım'a, cumhurbaşkanımızı dinlenme salonuna bıraktığımı, durumunun iyi olmadığını söyledim. 'Arif sen her şeyi abartıyorsun. Sen evine git. Ben ilgilenirim' dedi."
Uzatmayalım... Arif Yüksel, ertesi sabah Turgut Özal'ın rahatsızlanarak Hacettepe Hastanesi'ne götürüldüğünü öğrenince de hastaneye koşmuş ve gasilhanede şöyle bağırmış:

"Cumhurbaşkanının ölümü şaibelidir. Kesinlikle zehirlenmiştir. Bu nedenle otopsi yapılması gerekiyor."

Aile cesedin parçalanmasını istememiş. 

Bugün



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs