En Sıcak Konular

BDP'li Kürkçü: Cumhurbaşkanı ile temasımız yok

7 Kasım 2012 16:06 tsi
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, başlatılan açlık grevleriyle ilgili konuştu.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Esasen şu aşamada karar oluşturması gereken hükümet çevreleri ve bakanlıklar olmalıdır." dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, ÖDP Eş Başkanı Bilge Çetinkaya ve Sosyalist Parti Genel Başkanı Mustafa Kahya ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

 Kürkçü, açlık grevleri ile ilgili, "Gerekli önlemler alınmaz, tutsaklarla diyalog yolu bulunmaz, 57 günden beri açlık grevini sürdürenlerin insani ve demokratik talepleri karşılanmaz ise tek tek ya da toplu ölümler kaçınılmaz olacaktır." ifadesini kullandı. Taleplerin karşılanmasının ölümlerin önüne geçilmesinin yegane koşulu olduğunu vurgulayan Kürkçü, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bıçak sırtında giden gündem karşısında bir yanda Başbakan Erdoğan'ın açlık grevleri konusundaki tahrik edici açıklamaları, BDP yöneticilerine ve milletvekillerine yönelik saldırgan tutumu, idamı yeniden gündeme getirerek aba altından soba gösterme tavrı, diğer yandan güvenlik güçlerinin ülkenin her yerinde konuya dikkat çekmek üzere toplanan kalabalıkların üzerine biber gazı, tazyikli su ve copla pervasızca müdahaleleri, faşist güçlerin eylemcilere dönük saldırılarını adeta teşvik eden tutumları sadece cezaevlerini değil, tüm Türkiye'yi hızla gerginliğe ve kargaşaya sürüklüyor." BDP'li vekillerin açlık grevi yapıp yapmayacağına yönelik bir soru üzerine Kürkçü, "BDP MYK, Diyarbakır'da toplantı halinde. Gündeminde bu konuda var." karşılığını verdi.

Hükümet kanadından 'durumu kategorik olarak değiştirecek somut bir ifade' gelmediğini ifade eden Kürkçü, "BDP temsilcileri grevlerin devamı ya da durdurulması konusunda bir karar alacak değiller. Kararları verenler cezaevlerindeki tutsaklar. Asıl onların düşüncelerine tercüman olacak değerlendirmeler, hükümetten belirgin bir ifadenin gelmesi ile mümkün." diye konuştu.  

Kürkçü, başka bir soruya karşılık, bazı BDP'li vekillerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile çeşitli temaslar gerçekleştirdiğini belirterek, "Onun dışında Cumhurbaşkanı ile bir temasımız bildiğim kadarıyla yok. Esasen şu aşamada karar oluşturması gereken hükümet çevreleri ve Bakanlıklar olmalıdır." diye ekledi.

Bir gazetecinin, 'ABD'de Obama yeniden seçildi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Kürkçü, "Bunun açlık grevlerine bir faydası olacağını sanmıyorum." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs