En Sıcak Konular

Uğur Acar'daki muhteşem değişim

7 Kasım 2012 15:31 tsi
Türkiye'nin yüz nakli yapılan ilk hastası Uğur Acar, estetik operasyon geçirdikten sonra 20-25 yaş arasında gösterdiğini söyledi.

Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından kendisine yapılan yüz germe ameliyatının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Acar, burnuna ve yara izlerine müdahalede bulunulduğunu ve yüzünün gerildiğini kaydetti.

Estetik ameliyatından 5 saat sonra aynaya baktığını anlatan Acar, yüzündeki ödemler nedeniyle ilk önce bir şey anlayamadığını, ödemler indikten sonra ise büyük bir şaşkınlık yaşadığını, yüzünün artık daha genç göründüğünü kaydetti. Ameliyatın ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktor ve hemşireler dahil bir çok kişinin kendisini tanıyamadığına dikkati çeken Acar, ''Estetik ameliyattan sonra yüzümü çok beğendim. Önceden 30-35 yaş arasında şimdi ise 20-25 yaş arasında gösteriyorum. Çok mutluyum. Ömer Hocama teşekkür ediyorum. Yüzümdeki değişikliklerin ardından herkes şaşırıyor. Geçenlerde bir doktora kontrole gitmiştim. Beni tanıyamadı. Kimliğimi gösterince benim 'Uğur Acar' olduğuma inandı'' dedi.

Yüz naklinin ardından hayatının tamamen değiştiğini kaydeden Acar, ''Yüz naklinin ardından hayallerim bile değişti. Açıköğretimden liseye başladım. Okulumu bitirmek istiyorum. Çok çalışıp kendime bir ev almak istiyorum. Bir çok reklam ajansından arıyorlar. Dizi ve tıraş bıçağı reklamları teklifi geliyor. Ocak ayından sonra bu teklifleri değerlendireceğim'' diye konuştu.

''Hangi dizide oynamayı istersin?'' sorusuna ise Acar, ''Kurtlar Vadisi'nin fanatiğiyim. Eğer teklif gelirse Kurtlar Vadisi'nde oynamayı isterim'' yanıtını verdi.

Boş zamanlarında Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde Türkiye'nin dördüncü yüz nakilli hastası Turan Çolak ile yürüyüş yaptıklarını anlatan Acar, Çolak ile iyi arkadaş olduklarını ve birbirlerine destek verdiklerini dile getirdi.

-''Uğur Acar gençleşti''-

Türkiye'nin dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak ise Acar'ın yeni yüzünü çok beğendiğini belirtti. Acar'ın yaşının 20 olduğunu kendisinin de 34 yaşında olduğunu hatırlatan Çolak, ''Acar'ın yüzü yaşlı görünüyordu. Estetik ameliyatın ardından gençleşti. İkimiz çok iyi dost olduk. Hayat tecrübelerimi onunla paylaşıyorum. Birbirimize her konuda destek oluyoruz'' dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ise operasyonun önceden planlandığını ve yüz hareketlerinin yerine gelmesinin ardından yaptıklarını kaydetti. Özkan, Acar'ın burnuna ve yara izlerine müdahalede bulunduklarını, yüzünü gererek daha güzel bir görünüme kavuşturduklarını kaydetti.

Uğur Acar'ın organ naklinin simgesi haline geldiğini vurgulayan Özkan, ''Uğur Acar, insanlarda farkındalık yarattı. Umarım Uğur Acar ve diğer yüz nakillerinin yaşadığı mutluluğu görenler organ bağışında bulunurlar'' diye konuştu.

AA

Bu haber 3,291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs