En Sıcak Konular

Tekin'den Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na gönderme

7 Kasım 2012 15:07 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Bahtsız bedevi' olarak nitelendirmesi üzerine eski siyasi üslubu aradığını, bu üslubun muhatabının Başbakan Erdoğan olduğunu ve bundan

Körfez Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu ile partililer katıldı. AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bahtsız bedevi' yönelik sözleri hatırlatılınca bu siyasi üslübun herkesi rahatsız ettiğini söyledi. Tekin, söyle devam etti:

"Bu siyasi üslup hepimizi rahatsız ediyor. Eski siyasi üslubu arıyorum. Sayın Demirel, Sayın Ecevit, Sayın Erbakan, Sayın İnönü hatırlarsanız televizyonların karşısında, bugün Amerika'daki seçimler gibi çıkar ve herkes, hepimiz izlerdik. Ona göre de bir kanaat getirirdik. Şimdi tek kale maç yapıyoruz. Sayın Başbakan kendisi çıkmadığı gibi takımını da çıkartmıyor. Durum böyle olunca, bu üslubun muhatabı sayın Başbakanın kendisidir. Ben ilk kez siyasi üslupta, tüm bu 50 yıllık sürece baktığımızda bir başbakanın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ana muhalefet, muhalefet liderine 'Şerefsiz' olarak hitap ettiğini gördüm. Bundan daha ağır bir üslup da her halde olmaz diye düşünüyorum. Yani üslubun muhatabı sayın Başbakanın kendisidir. Elbette biz de bu üslubundan rahatsızız." Türkiye'nin yasaklı bir ülke haline geldiğini öne süren Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın yasaksız bir Türkiye yaratma iddiasında bulunduğunu, başbakanın günümüzde 1000 polis ile korunmak istendiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Çankaya yokuşunun dik olduğunu ve kolay çıkılmayacağını ifade ederken, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkarılmak istendiğini söyledi. Tekin, şöyle devam etti:

"Önce 'Kardeşim' dediği sayın Gül'e bir operasyon yapmak istediler. Anayasa değil bir kanun değişikliğiyle sayın Gül'ün siyasetini sonlandırdılar. Bizim bir sloganımız var; 'Başın düşerse dara, CHP'yi ara.' Sayın Gül de doğal olarak CHP'yi aramak zorunda kaldı. Bir basın toplantısında ana muhalefeti tarif etti; 'Bana bir hukuksuzluk yapıldı ana muhalefet giderecek.' Elbette ana muhalefet gidercek. Nerede haksızlık varsa CHP orada olacaktır. CHP gereğini yaptı. Sayın Cumhurbaşkanın siyaset yasağını kaldırdı. Şimdi siyaset yasağı kalkınca bu sefer AK Partililer'in hepsi Anayasa Mahkemesi'ni suçlamaya başladılar. Şimdi işlerine gelince, 'Hukuka Anayasa Mahkemesi'ne müdahele etmeyin' diyorlar. İşlerine gelmeyince Anayasa Mahkemesi'ni suçlamaya başladılar. Şimdi ne yapacaklar? Biraz önce söyledim ya, Çankaya yokuşu dik. Bu da olmadı. İkinci hamle; Yarı başkanlık. Türkiye'nin bütün bu sorunlarını bitirdik. Sayın Başbakan hangi makama oturacağıyla mı meşgul olacağız. Son günlerdeki tartışmamız bu. Ben kısaca şunu söyleyeyim. AK Parti bilmeli ki Çankaya yokuşu diktir. Hiç bu işle meşgul olmasınlar."

Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkması için tüm argümanların denendiğini ileri süren Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanını by-pass etmek istediler, olmadı. Şimdi başka bir öneri getiriyorlar, olmadı. 'Yerel seçimi erkene alabilir miyiz, rahatlayalım' dediler. O da olmadı. AKP ve MHP'nin duyarlı milletvekillerinin red oylarıyla geçmedi. Son manevraları deniyorlar. 5+5 ile ilgili. İçeriğinde Türkiye'nin sorunlarını çözebilecek ne var? Mesele Türkiye'nin sorunlarını çözmek, iki başlılığı ortadan kaldırmak da değil. Mesele, sayın Tayyip Erdoğan'ı nasıl oraya (Çankaya) çıkarabiliriz. Vallahi o da bizim işimiz, Türkiye'nin sorunu değil" dedi.

PKK'lı Şemdin Sakık'ın, gizli tanık olarak dinlenmesine de değinen Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Şemdin Sakık, 1998'de yakalanmıştı. 1998 nerede, Ergenekon nerede? O içerideyken nasıl tanık olmuş? Maalesef hukukta da enteresan şeyler dönüyor. Hiçbir evrensel hukukta Özel Yetkili Mahkeme yoktur. Yani iktidarın kendisine göre oluşturmuş olduğu yargı sisteminde sonuç almak mümkün değildir. Külliyen bunları reddediyoruz."

Tekin, bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan Erdoğan'ın Suriye konusunda hızını kestiğini, gelen raporlarda Başbakan ve Türkiye'ye ağır suçlamalar olduğunu, bunlar arasında 'Kara para aklama, teröre destek verme, finans sağlama' olduğunu savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Özgür Suriye Ordusu'na tüm lojistik desteğin Türkiye'den gitmesinden birçok ülkenin yanı sıra Avrupa'nın da bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

ABD'deki Başkanlık seçimini Barack Obama'nın kazanmasına da değinen Tekin, "Amerika sisteminde bir şey fark etmiyor. Irak olayından önce bir seçim vardı, 'Acaba Obama kazanırsa Ortadoğu coğrafyasında müdahaleler kesilir mi?' diye tartışma vardı. Ne yazık ki sistem değişmiyor. Egemen güçlerin liderleri değişse de Ortadoğu'ya bakışı değişmiyor" diye konuştu.

Tekin daha sonra partililerle birlikte CHP Körfez İlçe Teşkilat binasına geçti.

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,189 µs