En Sıcak Konular

Yerli tank, TSK envanterine girecek

7 Kasım 2012 14:02 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerli tankın 2016-2017 yılları içinde TSK envanterine gireceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye son yıllarda savunma sanayine çok büyük bir yatırım yaptı. Şu anda yaklaşık 600 milyon doların üzerinde bir arge çalışması var. Kendi tankımızın ilk testini de bu ayın 15'inde inşallah Başbakanımızın da katılımıyla Sakarya Arifiye'de yapacağız. Kendi tankımız da 2016-2017 yılı içerisinde silahlı kuvvetlerimizin envanterine girecek." dedi.

Yılmaz, bir dizi ziyaret için geldiği Çorum'da Uğur Makine firmasını ziyaret etti. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, savunma sanayinin üreticisi az olması nedeniyle rekabetin çok yoğun olarak yaşandığı bir sektör olmadığını söyledi. Savunma sanayinde ülke güvenliğini sağlayabilmek için savunma sanayinde kendine yeterli olmak gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Bizim arayışımız bu doğrultuda gidiyor. Türkiye son yıllarda savunma sanayine çok büyük bir yatırım yaptı. Şu anda yaklaşık 600 milyon doların üzerinde bir arge çalışması var. Bu arge çalışması uzun dönemli bir iştir. uzun soluklu bir yürüyüştür. Bugünden yarına olmaz. Başlanan projeler yaklaşık 8-10 yılda gerçekleştiriliyor. Şuanda kendi helikopterimizi yapıyoruz. Birkaç yıl içerisinde silahlı kuvvetlerimizin envanterine teslim edeceğiz. Kendi gemimizi yaptık ve TSK'ya teslim ettik. Bir kısmı da hala proje aşamasında devam ediyor. Kendi topumuzu yapıyoruz. Kendi silahımızı yapıyoruz. Kendi tankımızın ilk testini de bu ayın 15'inde inşallah Başbakanımızın da katılımıyla Sakarya Arifiye'de yapacağız. Kendi tankımız da 2016-2017 yılı içerisinde silahlı kuvvetlerimizin envanterine girecek." diye konuştu.

Türkiye'nin hem savaş uçağına hem de sivil taşıma uçağı üretmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "İnşallah bir teknolojiyi yakalayabilirsek o teknojiyle her ikisini üretebileceğiz. Savaş uçağımızı kendimiz yapalum. Savaş uçağını yapma yeteneğini kazandıktan sonra yolcu uçağını da yaparsınız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Çorum'un savunma sanayinde hak ettiği yeri alacağına inandığını söyledi. 

Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs