En Sıcak Konular

Tayyar'dan Şemdin Sakık için çarpıcı iddia

7 Kasım 2012 10:13 tsi
Tayyar'dan Şemdin Sakık için çarpıcı iddia 'Ergenekon' davasında gizli tanık 'Deniz'in Şemdin Sakık olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Ergenekon iddianamesini sulandırmak isteyen çevreler bunu biraz kullanmak istiyorlar” dedi.

Habertürk'ün canlı yayınına bağlanan Şamil Tayyar, gizli tanık ‘Deniz'in Şemdin Sakık olmasıyla ilgili “Şemdin Sakık açıkça ifade vermek istediğini belirtiyor. Dolayısıyla bir ortaya çıkma hali yok, bir irade var. Şemdin Sakık'ın tavrının çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bu bir sürpriz değil” diye konuştu.

Şamil Tayyar, canlı yayın esnasında moderatörün ‘Neden kimliğini açıklamak istedi?' sorusunu “Ergenekon iddianamesini sulandırmak isteyen çevreler bunu biraz kullanmak istiyorlar; şok şeklinde vererek. Aslında şok hali yok. Bunu herkes aşağı yukarı biliyordu, PKK da bunu biliyordu. Zannediyorum ki; Şemdin Sakık, belki konuşmasının daha etkili olması adına böyle bir yolu tercih etti. Bir miktar deşifre olması da belki bu düşüncesini güçlendirmiş olabilir. Ama sonuçta hangi sebeple hareket ediyorsa bu tavrının doğru olduğunu düşünüyorum. Tanıklığının da önemli olduğunu buradan ifade etmek isterim” diye yanıtladı.

“ALTI BOŞ İDDİALAR DEĞİL”

Terör örgütünün içinde neler olup bittiğinin anlatılması adına Şemdin Sakık'ın önemli olduğunu ifade eden Şamil Tayyar, “En iyi anlatacaklardan birisi, örgütün içinde yaşamış birisidir” dedi.

Şemdin Sakık'ın eylemlere katılmış ve bizzat emir vermiş olmasının zihinlerde soru işareti bırakabileceğini belirten Tayyar, “Ama sonuçta PKK'nın en eski kurucu isimlerinden birisi olarak ve onlarca eyleme katılmış bunları yönetmiş birisi olarak onun PKK ile ilgili vereceği bilgilerin önemli olacağını düşünüyorum. Kaldı ki verdiği bilgiler de öyle yabana atılabilecek, altı boş iddialar değil” diye konuştu.

haber 7



Bu haber 1,286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs