En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap

6 Kasım 2012 14:48 tsi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'bahtsız bedevi' sözlerine sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Dön aynaya bak bahtsız bedeviyi göreceksin. O çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat et" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Neyin karşılığında Türkiye'nin notu yükseltildi. Suriye'ye girme notunu düşürürüm diyorlar. Düşündünüz mü? Neden Başbakan 15-20 gündür Suriye'den bahsetmiyor. Eğer uluslararası bir kuruluş sana ayar veriyorsa sen önce kendini bir sorgula. Eğer Suriye ile çatışmaya girersen sıcak para girmez diyorlar.

Benim açıklamalarıma karşılık bugün terbiyesiz bir açıklama yaptı. 'Bahtsız bedevi' deyimini kullandı. Libya çöllerinde gezen benim. Öyle mi? Suudi Arabistan çöllerinde de gezen benim, Suriye çöllerinde gezen benim. Bahtsız bedevi benim. Şimdi soruyorum Recep Tayyip Erdoğan, Suriye çöllerinde gezen sen değil misin? Libya çöllerinde gezen sen değil misin? Arabistan çöllerinde gezen sen değil misin? Dön aynaya bak bahtsız bedeviyi göreceksin. Ama benim bir uyarım var. O çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat et.

Horoza sormuşlar, "Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar?". "Vallaha ben onlardan anlamam. Ben söyler geçerim" demiş. Ben de söyler geçerim.

'EKONOMİDEKİ TABLONUN FARKINDA DEĞİLLER'
Her 100 vatandaştan 63'ü 2 günde bir et yiyemiyor. 37'si ısınma ihtiyacını karşılıyamıyor. Ekonomiyi başkaları yönetiyor. Şaşkın bir hükümet var. Yarattıkları tablonun farkında değiller. Saman ithal eder hale geldik. Kalkmış ekonomi çok parlak diyorlar.

Yeni bir ekonomi, para, maliye politikasına ihtiyacımız var.

Türkiye, enerjide dışa bağımlıdır. Rusya vanaları kapatsın 73 milyon donar. Türkiye, 2023'te ilk 10'a girecekse enerji sorununu çözmeli.

Birinci anahtar Türkiye, yeniden üreten bir ülke olmalıdır. İkinci anahtar da demokrasi ve örgütlü toplumdur.

İşçi, işveren hakkını arayacak. Eğer bir başbakan tenis seyircisini, futbol seyircisini, Cumhuriyet Bayramı'na katılanları terörist ilan ederse işte o Başbakan'a bahtsız bedevi denir.

Üçüncü anahtarımız da ülke çıkarlarına odaklanmış dış politika. Suriye ile kavganın bize hiçbir yararı olmadı. İlk kez kendi ulusal çıkarlarınızı itip başka bir ülkenin çıkarlarına inşa ettiniz dış politikanızı ve kaybettiniz. Üstüne bir de tokat yediniz. Bayan Clinton, "Siz de iş yok. Katar'da toplayacağım. Siz Türkiye'de topladınız, beceremediniz" dedi. Parmakla çağrılan bir dışişleri bakanı vardı. Sesi çıkıyor mu? Bir de kitap yazmış. Şüphelerim var o kitabı, o mu yazmış diye.

Dördüncü anahtar kamu yönetiminde saydamlıktır.

Başbakan elinde iple geziyor. Dün idam cezası kalksın diyordu. Parlamentoda tüm vekillerin önünde sahtekarlık yapıyorlar. Yurtdışında olmasına rağmen pusula ile Meclis'teyim diyen var. Sayın Başbakan, din, iman diyorsun, senin vekilin sahtekarlık yapacak, sen bahtsız bedevi gibi sesini keseceksin.

Türkiye'nin yeni bir anlayışa, barışa, huzura, ihtiyacı var."

ntvmsnbc



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,145 µs