En Sıcak Konular

Müslümanların çıkarlarını gözetiyor

6 Kasım 2012 14:47 tsi
İzzetbegoviç, çoğu Müslüman'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'kendi çıkarlarını gözeten ve hissettiklerini dile getiren biri' olarak gördüğünü söyledi.

Bosna-Hersek'te yayın yapan Federal Televizyon'da (FTV) ''Poşteno'' (Dürüstçe) adlı programa katılan Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, ülke ve bölge gündeminin yanı sıra komşuları ve Türkiye ile ilişkiler konularındaki soruları cevapladı.

Başbakan Erdoğan için neden ''O, Boşnakların da lideri'' dediğinin sorulması üzerine İzzetbegoviç, Boşnak ve Filistinli dahil birçok Müslüman'ın Erdoğan'ı kendi lideri olarak gördüğünü söyledi. İzzetbegoviç, ''Müslümanlar, küresel problemleri olan ve küresel lider arayan ümmettir. Bu küresel liderlerden biri de Müslümanlar ve dini değerler arasında bir bağ oluşturabilecek olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çoğu Müslüman Erdoğan'ı onların çıkarlarını gözeten ve hissettiklerini dile getiren biri olarak görüyor. Başta Filistinliler ve Boşnaklar olmak üzere dünya üzerindeki birçok Müslüman böyle düşünüyor'' diye konuştu.

Eski Sırbistan'ın Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in tüm Sırp'ları Belgrad'da bir araya getirdiğini, bu toplantıya Milorad Dodik'in de katıldığını hatırlatan İzzetbegoviç, "Onların hükümetleri de buraya, Bosna-Hersek'e geliyor. Ancak Banya Luka'da Bosna Sırp Cumhuriyeti temsilcileri ile görüşüyorlar. Hersek bölgesinde halen birçok köprünün ve sokağın adı Franyo Tucman. Hırvatlar onu ortak lider olarak görüyor. Ancak söz konusu Boşnaklar olunca her yapılan dikkat çekiyor. Hepimizin arkasında duran bir halk var. Bosna-Hersek'in ve Boşnakların arkasında da Türkiye duruyor. Ancak Türkiye bunu akıllı bir şekilde yapıyor. Onlar bizim çatışmamızı istemiyor, onlar bizim barış içinde yaşamamızı, ekonomimizi ve insanlar arasındaki ilişkilerimizi güçlendirmemizi ve NATO ile AB'ye üyeliğimizi istiyor'' diye konuştu.(AA) 

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs