En Sıcak Konular

Memura ek zam yapılacak mı?

6 Kasım 2012 13:16 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, kamu çalışanlarına ek zam, öğretmen atamaları ve sözleşmeli personelin kadroya alınması konularında önemli açıklamalar yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Kamu çalışanlarına enflasyon farkı zammı konusunda bir çalışmanın yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Şimşek, 2012'nin ilk 6 ayında enflasyon oranının yüzde 1,9 olduğunu, fakat memura yüzde 4 oranında maaş artışı yapıldığını söyledi.
 
Yılın ilk yarısında enflasyonun 2 katından fazla maaş artışı yapıldığına dikkati çeken Şimşek, ''(Yılın ikinci yarısında) İlk 4 ayda enflasyon yüzde 3,35 şu an itibariyle. Yani önümüzdeki 2 ayda enflasyon eğer 0,65 puanın altına düşmezse veya o civarda kalmazsa takdir edersiniz ki ilave artış gündeme gelebilir'' dedi.
 
Atanamayan öğretmenler
 
Şimşek, orta vadede öğretmen ihtiyacını sıfırlayacaklarını fakat bunun herhangi bir şekilde eğitim fakültelerinden mezun olmuş herkesi öğretmen olarak atayacakları anlamına gelmediğini bildirdi.
 
Sözleşmeli personele kadro

Mehmet Şimşek, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma yaptığını ancak zamanlaması konusunda tam bir süre veremeyeceğini söyledi.
 
Adım adım izleniyor

Şimşek, kira geliri elde edenleri tespit etmeye yönelik yaptıkları çalışma sonucunda 370 bin yeni mükellef kazandıklarını belirtti. Serbest meslek erbapları üzerinde benzer bir çalışma yaptıklarını bildiren Şimşek, şunları kaydetti:
''Şimdi bütün serbest meslek erbabı kesimlerden tutun bazı kesimlere kadar, gelirlerine ilişkin bilgiler var bizde. Bunların her türlü harcaması, kredi kartı harcamaları, banka hareketleri, seyahatleri, yani devlet olarak şu anda biz bir çok veriyi topluyoruz. Bu veriler analiz edilecek, bu çerçevede bir takım adımlar atılacak.''
 
Fitch'in not artırımı
 
Şimşek, not artışları sonrasında ülkelerin GSYH'lerin yüzde 4'ü kadar küresel doğrudan yatırım çektiğini, Türkiye'nin de bu çerçevede 1-2 yıl sonra yaklaşık 32 milyar dolar doğrudan yatırım çekebileceğini bildirdi.

aa


Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,484 µs