En Sıcak Konular

Erdoğan: Kılıçdaroğlu bahtsız bedevi misali

6 Kasım 2012 12:27 tsi
Başbakan Erdoğan, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırmasını olumlu bulduklarını söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümetin ekonomi politikasına yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Ne zaman hükümeti yerse,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırması uluslararası yatırımcılar için teşvik edici bir işleve sahiptir. Bizim elimizi de güçlendiren bir araç durumundadır. Bunu olumlu buluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin kredi notunun olması gereken yerde olmadığını düşünüyoruz. B kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz.


Sanal tablolar üzerinden değerlendirmelerle yaptığınız açıklama dünyayı da yanıltıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarında hakkaniyete dayalı yeniden yapılandırmaya ihtiyaç var.

Kimse bu olumlu gelişmelerin tesadüf sonucu olduğunu sanmasın. Yaşanan olumlu gelişmeler, istikrarlı durumun neticesidir. Türkiye krizde sağlam bir duruş sergiledi. Biz ‘Bu kriz bizi teğet geçecek’ dedik, nitekim öyle oldu. Süreci doğru ve kararlı politikalarla yönettik.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kahvaltıda yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi politikasını adeta yerden yere vurdu. Bir kaç sonra Fitch’in kararı geldi. Ben söylesem inanmayacaktın, Allah’tan Fitch bu kararı aldı. Kılıçdaroğlu, ne zaman hükümeti yerse, dünyadan övgüler geliyor. Buna önünü görememek mi, okuma körlüğü mü, ülkesine şaşı bakmak mı denir bunu milletime bırakıyorum. Tam bahtsız bedevi misali.

Biz Türk lirasının değer kazanmasından göbek değil, can atarız can. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar.

MHP kongresinde Sayın Devlet Bahçeli’den somut tek bir öneri göremedik. Sadece kuru başlıklar ortaya koydu. Lafla peynir gemisi yürümez.

Muhalefet partileri artık AK Parti’yle değil, birbirleriyle yarışıyor. Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomik bir büyüme sağlayamazsınız’ dedi. Biz her defasında demokrasi ile ekonomi at başıdır ifadesini kullandık. Bizim yaptığımız tespiti sonunda kabul etti. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu söylüyor. 40 yılda bir kere doğru tespitte bulunduğu için kendisini kutluyorum.

ntvmsnbc



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,825 µs