En Sıcak Konular

Türköne: Dilim yasaklansa ben de dağa çıkardım

6 Kasım 2012 12:08 tsi
Zaman Gazetesi yazarı ve eski ülkücü Mümtaz'er Türköne'den aykırı bir çıkış daha..

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Söz Sende' programına konuk olan Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


"AKLINIZI BAŞINIZA ALACAKSINIZ"

Zaman zaman yapmış olduğu çıkışlarla adından söz ettiren Türköne, Öcalan'a Marmaris'te 20 dönümlük arazi verilmesi yönündeki beyanının hatırlatılması üzerine; "İnsanların ezberledikleri şeylerin yanlış olduğunu anlamaları lazım. Dikkatlerini çekmek gerekiyor. 'Apo'ya paşalık rütbesi verilsin' deyince insanların dikkatini çekiyor. Geçmişte bu ülkede benzer olaylar olduğu zaman bunun çözümüyle alakalı çok eski bir devlet geleneğimiz var, bunları hatırlatıyorsunuz. Bu topraklarda yaşamak kolay değil. Aklınızı başınıza alacaksınız" ifadelerine yer verdi.


"BEN DE DAĞA ÇIKARDIM"

Bu kritik süreçte herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini belirten Türköne, empati kurulması gerektiğini belirterek; "Milliyetçiliğin söz konusu olduğu meselelerde doğrusu milliyetçiliğin gazını indirmektir. Oturup uzlaşacaksınız, empati geliştireceksiniz, kendinizi karşınızdakinin yerine koyacaksınız. Adam, dili yasaklandığı için dağa çıktıysa 'Benim ana dilimi yasaklasalar ne yapardım?' diye sorup ona göre bakacağım. Benim ana dilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım. Yapacak başka bir şey yok" dedi.


"BENİ SEVEN KİMSE YOK"

Programda çok yalnız olduğundan dert yanan Türköne sözlerine şöyle devam etti; "Çok yalnızım. Beni seven kimse yok, onun farkındayım. Ben Kürtlerle ilgili bir şey yazdığım zaman Kürtler okuyor. Ülkücülerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. İslamcılarla ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Askerlerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Ve hep eleştirdiğim için hepsi düşman oluyor."


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs