En Sıcak Konular

Korsanlar Partisi eski günlerini arıyor

5 Kasım 2012 17:25 tsi
Almanya'da yüzde 5’in altına düşen Korsanlar Partisi, eski günlerini mumla arıyor

Geçtiğimiz yıl büyük çıkış yakalayan ve Almanya'nın dört eyalet parlamentosunda milletvekili bulunduran 'Korsanlar Partisi' şu anda en acı düşüşünü yaşıyor. Bir yıl öncesine kadar yüzde 12'lerde bulunan ve 2013 yılında federal meclise girme ihtimali yüksek görünen Korsanlar, son kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 4 civarında desteğe sahip.

Yaklaşık dört ay önce üniversite çalışmaları ve sağlık sorunlarından dolayı aktif siyasetten ayrılmak zorunda kalan eski Siyasi Yönetici Marina Weisband'ın partiye tekrar dönmesi yönünde sesler yükseliyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda parti yönetim kurulundan Julia Schramm ve Matthias Schrade'nin istifasından sonra Weisband'ın geri dönmesine yönelik talep arttı. Korsanlar'ın aktif olduğu eyaletlerdeki parti teşkilatları Weisband'ın geri dönmesinden yana.

Korsanlar Partisi Aşağı Saksyonya Başkanı Andreas Neugebauer, "Marina'nın Federal Meclis veya parti yönetim kurulu için rekabet etmesi çok iyi olur." diye konuşurken, partinin Bavyera eyaleti Başkanı Stefan Körner de Weisband'ı tekrar partide görmek istediğini belirtti. Körner, "Marina Korsanlar'ın çekici bir kimlik kazanmasını sağladı. Bunun için kendisini tekrar aramızda görmek isteriz." dedi.

Weisband da federal siyasete dönmeyi düşündüğünü açıkladı. Weisband, "Geri dönmeme yönelik çağrılar şu an arttı. Bu Korsanlar için çok iyi olacaktır." dedi. 24 yaşındaki psikoloji öğrencisi, Neumünster'deki parti kurultayından sonra yönetim kurulundan ayrılarak üniversite eğitimine daha fazla ağırlık vereceğini açıklamıştı. Weisband Ocak ayına kadar federal seçimler için aday olup olmayacağına karar verecek.

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs