En Sıcak Konular

İsrailli vekil ülkesine yaptırım istedi

5 Kasım 2012 17:17 tsi
İsrailli Arap vekil Cemal Zahalka, Lieberman ve Netanyahu ortaklığına yaptırım istedi; Avusturyalı Haider'i örnek verdi.

İsrail'de parlemento üyesi Arap Cemal Zahalka, Guardian gazetesinde yayınlanan yazısında İsrail'in ırkçılığı ve aşırıcılığına karşı Uluslararası topluluğun yaptırım uygulamasını savunan bir yazı kaleme aldı.

Liberman'ın politikalarını eleştiren Cemal Zahalka, İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu muhafazakar Likud Partisi ile Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın aşırı sağcı Evimiz İsrail Partisinin, 22 Ocak'taki seçimler öncesi güç birliği yapmasını değerlendirdi.

Ulusal Demokrat İttifak'ın Genel Başkanı olan Zahalka, Liberman'ın politikası, Kudüs'ün ve illegal Yahudi yerleşimcilerin yerleştikleri yerlerin ilhakını, İsrail içindeki Arap nüfusunun yoğun olduğu bölgelerinde Filistin'e gönderimini öngörüyor. Bu da saf bir Yahudi Devleti'nin oluşmasına sebep olacak, diye değerlendirme de bulundu.


JORG HAIDER ÖRNEĞİ

Uluslararası kuruluşların ve ülkelerin Liberman'ın aşırı tutumlarına karşı tutumunun bir zamanlar Nazi hayranı olan Avusturyalı siyasetçi Jörg Haider'e uygulanın bir benzeri olabileceğinin altını çizdi.

Nazilerin işsizlikle mücadele yöntemleriyle çalışma hayatını örgütleme biçimini öven ve aşırı sağcı söylemleriyle çıkış yaparak Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) kuran Jörg Haider, katıldığı ilk seçimlerde büyük başarı sağlamıştı.

1999 seçimlerinde yüzde 27 oy alan FPÖ lideri ırkçı tavırlarıyla başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın şimşeklerini üzerine çekmişti. 1999'da hükümete katılan Haider, AB'nin baskıları sonucu hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştı. Yahudi karşıtlığıyla da tanınan Haider, uzun zamandan beri sloganlarını yumuşatmıştı. 

Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs