En Sıcak Konular

Hükümet açlık grevleri için somut adım atıyor!

5 Kasım 2012 15:49 tsi
Hükümet açlık grevleri için somut adım atıyor! Hande Fırat'ın CNN Türk'te geçtiği kulise göre hükümet anadilde savunma hakkı için bugün somut adım atıyor.

Gündemin sıcak konusu açlık grevleri eylemlerinde önemli gelişmeler var. CNN TürkAnkara Temsilcisi Hande Fırat hükümet cephesinde atılan son adımları canlı yayında paylaştı.

ANADİLDE SAVUNMA HAKKI İÇİN SOMUT ADIM ATILIYOR

Bu sabah itibariyle binlerce tutuklu ve hükümlünün katıldığı açlık grevlerinin talepleri arasında yer alan anadilde savunma ve Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme talebi konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hande Fırat'ın CNN Türk'te geçtiği kulise göre hükümet anadilde savunma hakkı için bugün somut adım atıyor. Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi konusunda ise önümüzdeki iki günün önemli olduğunu belirten Hande Fırat, hükümetin tıbbi müdahale için de hazırlık yaptığını ve ölümlere müsade edilmeyeceğini söyledi.

ÖCALAN'IN AVUKATLARINA İKİ GÜN İÇİNDE YANIT VERİLECEK

"Hükümetin tavrı çok net. Başbakan'ın haftasonu yaptığı açıklamalara da yansıdı bu zaten. Tehditle şantajla bu işin olmayacağını, olmaması gerektiğinin altını çiziyorlar. Bu problemi böyle çözmek mümkün değil diyorlar. Ancak ölüme de müsade etmeme kararları var. Tıbbi müdahale eğer ihtiyaç olursa öngörülüyor. Düzenli bir sağlık kontrolü yapılıyor, bazı mahkumlar kabül etmese de büyük çoğunluğu kontrolü kabül ediyor. Kritik bir duruma gelinmediği iddia ediliyor şu an için. Anadilde savunma için ise bakanlar Kurulu'na bir taslak sunulacak bugün. "Kişiler kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir dilde savunma yapabilirler" diye tek maddelik bir ekleme yapılacak. BDP anadilde savunmanın siyasi üsluba çok olumlu bir etkide bulunacak ama yeteli olmayacak. BDP'ye göre en kritik şart Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi talebinin kabül edilmesi. Bugün Pazartesi ve avukatlar Çarşamba için başvurda bulunacaklardır. Bu konuda avukatların yaptığı son başvuruya yetkililerden iki gün içinde yanıt gelecek. BDP bunun çok önemli olduğunu ve iklimin yumuşamasına büyük bir katkı yapacağında ısrar ediyor."


Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs